Αλέν Ντελόν στις Κάννες: «Δεν έχω κλάψει ποτέ μπροστά σε τόσα άτομα»

Εν μέσω αντιδράσεων, ο Αλέν Ντελόν, ο θρυλικός ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου, έλαβε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για τη γενικότερη συμβολή του στον κινηματογράφο. Η στιγμή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και ο Αλέν Ντελόν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Η κατάμεστη αίθουσα και τα δάκρυα του 83χρονου ζεν πρεμιέ

Αν και υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για την απόφαση της Ακαδημίας, λόγω ακραίων δηλώσεων που έχει κάνει στο παρελθόν ο Αλέν Ντελόν, τελικά η απόφαση της βράβευσης δεν άλλαξε και έδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στον 83χρονο πλέον Γάλλο ηθοποιό!

Στην εισαγωγή του ο Τhierry Frémaux εξήγησε πως ο Αλέν Ντελόν είναι ένα «ιερό τέρας».

https://www.instagram.com/p/BxrdlRbH-8F/?utm_source=ig_web_copy_link

Παρά τις γενικότερες αντιδράσεις, η αίθουσα ήταν κατάμεστη και το κλίμα συγκινητικό. Ο λόγος του γεμάτος συναίσθημα, νοσταλγία και πικρία…

«Είμαι ευτυχής με αυτόν τον Χρυσό Φοίνικα. Υπάρχει ένα και μόνο πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος και περήφανος στη ζωή μου και αυτό είναι η καριέρα μου. Και αυτός ο Χρυσός Φοίνικας μου δίνεται μόνο για την καριέρα μου και για τίποτε άλλο…

Το τέλος της καριέρας του

«Θέλω να με συγχωρήσετε σήμερα καθώς για μένα σήμερα εκτός από το τέλος της καριέρας μου σημαίνει και το τέλος της ζωής μου. Αυτή η τελετή βράβευσης είναι για μένα κάτι σαν μεταθανάτια τελετή. Όταν ξεκίνησα το επάγγελμα του ηθοποιού μου είχαν πει “Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτήν την καριέρα είναι η διάρκεια στον χρόνο”. Η καριέρα μου διήρκεσε 62 χρόνια και τώρα ήρθε η δύσκολη στιγμή να αποσυρθώ. Δεν θα φύγω χωρίς να σας το πω και χωρίς να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό».

https://www.instagram.com/p/BxrTMG6HcPI/?utm_source=ig_web_copy_link

Σας λέω «ευχαριστώ» και «αντίο»

Με δάκρυα στα μάτια, τέλειωσε την ομιλία του λέγοντας: «Δεν είναι οι ταινίες που δημιουργούν τους σταρ, ούτε οι σκηνοθέτες αλλά το κοινό. Σας ευχαριστώ με όλη μου την ψυχή. Σας λέω “ευχαριστώ” και “αντίο”».

Προτού κατέβει από το βάθρο της ομιλίας ξαναπήρε το μικρόφωνο για να προσθέσει: «Προτού φύγω ήθελα απλά να σας πω ότι σκέφτομαι πάντα τη Μιρέιγ (Νταρκ) και τη Ρόμι (Σνάιντερ)».

Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα:

 

Με πληροφορίες από leparisien.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το Φεστιβάλ των Καννών τιμά φέτος τον Αλέν Ντελόν!

Αλέν Ντελόν: Ο πιο γοητευτικός, σέξι, καρδιοκατακτητής της ιστορίας, ζει απομονωμένος

Πανέμορφη και αισθησιακή: Η νόθα εγγονή του Αλέν Ντελόν, δείτε πόσο του μοιάζει (εικονες)

 

 

 

Σχετικά άρθρα