Ξεχνώ και ακούω φωνές: Θα χρειαστεί να πάρω φάρμακο;

Είναι φορές που ξεχνώ να κάνω κάτι που μου έχουν πει. Κάποιες φορές το κεφάλι μου παθαίνει μπλακ άουτ σαν να είναι άδειο και δεν μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου.

Υπάρχουν φορές που κατά τη διάρκεια της διεκπεραίωσης κάποιας εργασίας εκεί που δουλεύω, ακούω φωνές που με αποπροσανατολίζουν λέγοντάς μου θυμήσου αυτό και εκείνο.

Κάτι συμβαίνει στο κεφάλι μου

Διασπάται η προσοχή μου και δεν μπορώ να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Επακόλουθο είναι ότι μου γίνονται παρατηρήσεις και έχουν δίκιο.

agxos

Είμαι δύο μήνες στη δουλειά, χάρηκα τόσο πολύ μετά από πάρα πολλές σπουδές. Δεν ήμουν έτσι, κάτι συμβαίνει στο κεφάλι μου και δεν ξέρω τι.

Νομίζω ότι πρέπει να πάω σε ειδικό και ότι θα χρειαστώ φάρμακο. Τι μου προτείνετε να κάνω και πού να απευθυνθώ;

Στο ερώτημα απαντά η Κλινική Ψυχολόγος Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καθημερινά κατακλυζόμαστε από μεγάλο όγκο πληροφοριών που αδυνατούμε να συγκρατήσουμε. Ερχόμαστε  αντιμέτωποι με προβλημάτα  είτε μικρά, είτε μεγάλα.

Λίγο η πίεση στη δουλειά, λίγο τα οικονομικά που όλο στενεύουν, λίγο που δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό μας να χαλάρωσουμε, χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση μας.

Περνάς μια αρκέτα στεσαρισμένη περίοδο

Προφανώς περνάς μια αρκέτα στεσαρισμένη περίοδο λόγω του νέου ξεκινήματος στην εργασία σου. Ίσως οι απαιτήσεις είναι αρκετές και θες τον χρόνο σου να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

Στην προσπάθεια σου να επιτύχεις και να είσαι πολύ παραγωγική, ίσως πιέζεις τον εαυτό σου με περισσότερες ευθύνες. Υπερφορτώνεις το μυαλό σου με πολλές σκέψεις ταυτοχρόνως.

eksetaseis agxos

Είναι λογικό να έχεις κενά μνήμης

Έτσι αγχώνεσαι περισσότερο, μην καταφέρνοντας να διεκπεραιώσεις την εργασία σου. Επομένως μην εκπλήσσεσαι αν το περίσσιο άγχος σου προκαλεί κενά μνήμης και έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης.

Θα σου πρότεινα ξεκούραση, να τρως καλά και να εντάξεις στην καθημερινότητα σου δραστηριότητες που αγαπάς και σε χαλαρώνουν.

Κάνε εξετάσεις πριν πας σε ειδικό

Επίσης αν τα συμπτώματα επιμένουν, πριν επισκεφθείς έναν ειδικό για χορήγηση κάποιου αγχολυτικού, καλό θα ήταν να κάνεις εξετάσεις ώστε να αποκλειστούν ορμονικά αίτια, όπως είναι ο υποθυρεοειδισμός που ευθύνεται συχνά για απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να συμβουλευτείς έναν ψυχολόγο και να αρχίσεις κάποιο είδος ψυχοθεραπείας ώστε να σε βοηθήσει στη διάχειριση της καθημερινότητας σου και στην καταπολέμηση των πηγών που σου προκαλούν άγχος.

Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά
Κλινική Ψυχολόγος
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορεί το άγχος να προκαλέσει κενά μνήμης;

Η κόρη μου έχει ημικρανίες και κενά μνήμης. Τι να κάνω;

Κενά μνήμης: Τα καθημερινά, τα αναπόφευκτα και τα ανησυχητικά

Ποιο βότανο ενισχύει τη μνήμη;

Χρήσιμες συμβουλές για τους φροντιστές των ανθρώπων που ζουν με άνοια

Σχετικά άρθρα