Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός: Ποιος του άνοιξε τον… δρόμο της εξόδου;

Αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ρωμανός, στου οποίου τα χέρια του είχε ξεψυχήσει ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού τον Δεκέμβριο του 2008.

Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μείωσε μία από τις ποινές που του έχουν επιβληθεί ανοίγοντας έτσι τον… δρόμο της εξόδου του από τη φυλακή έπειτα από έξι χρόνια κράτησης. Το δικαστήριο έκρινε τελεσίδικα τη μια από τις δύο δικογραφίες που αφορά στον Νίκο Ρωμανό και συγκατηγορουμένους του σε υποθέσεις κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών κ.ά., το 2012.

Είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη

Για την υπόθεση, ο Νίκος Ρωμανός είχε καταδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο, τον Μάρτιο του 2018, σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ ένας εκ των συγκατηγορουμένων του, ο Αργύρης Ντάλιος, σε κάθειρξη 27 ετών. Το δικαστήριο αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά και κυρίως αυτό της καλής διαγωγής εντός της φυλακής. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Με μία πρωτοποριακή απόφασή του, έκρινε πως η απόρριψη των ελαφρυντικών και ειδικά αυτού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη από έγκλειστο, (σ.σ.: συνήθως αναγνωρίζεται σε μη κρατούμενους κατηγορούμενους) στερούνταν εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Κρατείται ήδη 6 χρόνια με «μεροκάματα»

Μετά την ιδιαίτερα σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου, που δημιουργεί νομικό προηγούμενο καθώς ουσιαστικά δέχθηκε πως η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη μπορεί να αφορά και έγκλειστο κρατούμενο, το δικαστήριο μείωσε την ποινή των 18 ετών κατά 4 έτη, επιβάλλοντας του κάθειρξη 14 ετών με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς εντός του καταστήματος κράτησης.

Στον Ντάλιο, για τους ίδιους λόγους, η ποινή μειώθηκε στα 20 έτη και αναμένεται να μπορεί να αποφυλακιστεί σε μερικούς μήνες. Έτσι, ο Νίκος Ρωμανός θα αποφυλακιστεί καθώς κρατείται ήδη 6 χρόνια με «μεροκάματα», που διπλασιάζουν τον χρόνο κράτησης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νίκος Ρωμανός: Μιλά για πρώτη φορά για τον «Μαύρο Δεκέμβρη» με τον Αλέξη

Νίκος Ρωμανός-Απο τη ληστεία και το σκάνδαλο με το ξυλοδαρμό του στην απεργία πείνας

Νίκος Ρωμανός: o επαναστάτης εγγονός του Νάσιουτζικ κάνει απεργία πείνας

Γρηγορόπουλος: Οι μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα (φωτογραφικό αφιέρωμα)

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X