Δημοσκοπήσεις για εθνικές εκλογές: Η φράση – έπος του πρωθυπουργού

Τη στάση του για το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών «ξετύλιξε» ο Έλληνας πρωθυπουργός σε πρόσφατες συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Ήμουν πάρα πολύ καιρό κλεισμένος στην καθημερινότητα μιας δύσκολης δουλειάς βαριάς ευθύνης. Αυτή η σχέση με τον κόσμο μου είχε λείψει», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της προεκλογικής εκστρατείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Η φράση… έπος για εκλογές και δημοσκοπήσεις

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, απάντησε στον Γιώργο Παπαδάκη το εξής: «Μην βιάζεστε, θα έρθει και αυτή η ώρα». Μάλιστα, για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε λακωνικά, «Κυριακή κοντή γιορτή»!

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην κριτική της αντιπολίτευσης. «Η κοινωνία και δη οι συνταξιούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων. Η Κυβέρνηση κατάφερε και προστάτευσε τους πιο αδύναμους».

«Στόχος η ευημερία των ανθρώπων»

Στη συνέντευξή του πρόταξε και το βασικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην ελληνική οικονομία. «Ξέρω ότι ενώ βγήκαμε από τα μνημόνια και οι δείκτες ευημερούν πια, εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δει αυτή την ανάκαμψη στην καθημερινότητα τους. Δουλειά μας τώρα να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών, σε ευημερία των ανθρώπων».

Για τη Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων. Προσέθεσε πως ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται, ό,τι και να του λένε οι πολιτικοί. «Οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014».

«Πλέον έχουν… πέσει οι μάσκες»

Για αυτό, όπως πιστεύει, «την Κυριακή ο λαός θα δώσει είτε ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης είτε ψήφο ακύρωσής τους».

Παράλληλα, στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra channel, ανέδειξε και την προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου. «Είναι κρίσιμη. Πλέον έχουν… πέσει οι μάσκες και έχουν φανερωθεί τα προγράμματα και τα σχέδια των πολιτικών δυνάμεων».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας – Λαμία: Η σέλφι με πιτσιρικά και ο… Άρης Βελουχιώτης

Αλέξης Τσίπρας: «Τίμησα τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Αλέξης Τσίπρας: «Στις 26 Μαΐου έρχεται μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας»

Ψήφος εμπιστοσύνης: Συγκρούστηκαν Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης

Σχετικά άρθρα