Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Πόσοι είναι οι εισακτέοι;

Με αφορμή τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2019, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, κατά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Οι Πανελλήνιες ξεκινούν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου ενώ για τα ΓΕΛ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου.

Τα Επαγγελματικά Λύκεια αρχίζουν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Για να δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε σχολή, πατήστε εδώ.

Ποιο είναι το πρόγραμμα για τα ειδικά μαθήματα;

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών στις 22/6.

Στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα 25/6 στο γραμμικό σχέδιο. Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών.

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η Αρμονία, στις 28/6 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Αν επιθυμείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, πατήστε εδώ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους

Πανελλήνιες 2019: Η… τελευταία χρονιά – Δείτε το πρόγραμμα

Θέλω να ξαναδώσω Πανελλήνιες αλλά φοβάμαι μήπως αποτύχω πάλι…

Πανελλήνιες: Ο… δεκάλογος της σίγουρης επιτυχίας σου!

Διαβάζω πυρετωδώς και τρώω συνέχεια! Πώς να μη γίνω… διπλάσια μέχρι τις Πανελλήνιες;

Σχετικά άρθρα