Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Light & Υγιεινά / Σπιτικά δημητριακά με γάλα αμυγδάλου και σπόρους chia
spitika_dimitriaka_me_gala_amigdalou_kai_chia_site

Σπιτικά δημητριακά με γάλα αμυγδάλου και σπόρους chia

Γιατί να μην προσπαθήσετε να φτιάξετε μόνοι σας τα δημητριακά του πρωινού σας; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται! Η παρακάτω συνταγή θα σας διαφωτίσει!

Συστατικά

  • 30 γρ. γάλα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 60 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 30 γρ. κακάο
  • ½ κ.γ αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • γάλα ή γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. σπόρους chia (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με το κακάο και το αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Με το που ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια.
Απλώνουμε τα μπαλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και ρολάρουμε τα μπαλάκια να αναποδογυρίσουν. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι γάλα θέλουμε. Εναλλακτικά βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου με τους σπόρους chia και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και βάζουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με τα δημητριακά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Mάφιν με δημητριακά ολικής αλέσεως

Δημητριακά ολικής άλεσης: 10 λόγοι για να τα προτιμάς

Ποια δημητριακά να προτιμάμε για το πρωινό μας;

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X