Προσοχή! Πότε ξεκινούν τριήμερη πανελλαδική απεργία

Τριήμερη πανελλαδική απεργία ξεκινούν από αύριο οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Το τριήμερο Πέμπτη 23 Μαΐου, Παρασκευή 24 και Σάββατο 25, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες εξετάσεις των ασφαλισμένων. Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, περιγράφουν «το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι Μονάδες εξαιτίας του clawback και του rebate που τις οδηγεί».

Μιλούν για εξόντωση και ζητούν διάλογο για να βρουν λύσεις

Όπως αναφέρουν «οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή και ζητούν διάλογο για την ανεύρεση λύσεων για την επιβίωση των ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην απεργιακή κινητοποίηση των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο ΠΙΣ αναφέρει πως το γεγονός ότι «οι αμοιβές των εργαστηριακών γιατρών υποβάλλονται σε συνεχείς περικοπές, υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών και εκπτώσεων έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε εξόντωση».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί πασίγνωστα προϊόντα

Ανδρέας Μαρτίνης: Ο οφθαλμίατρος από το Χαλάνδρι με τη φτωχή οικογένεια που έκανε χρυσές… δουλειές και έπαιρνε μίζες για το «Ερρίκος Ντυνάν» – Η χλιδάτη ζωή, τα πανάκριβα δείπνα και τα πολυτελή δώρα

Υπόθεση Novartis: Τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται και οι «απολογίες» τους στη βουλή

Monsanto: Βαρύ πλήγμα για τη θυγατρική της Bayer και το παράνομο… φακέλωμα των εχθρών της – Οι «μαύρες» λίστες με πολιτικούς, η καταγγελία της Le Monde και η αποζημίωση δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σχετικά άρθρα