Μαγκιά είναι να πετυχαίνεις τους δικούς σου στόχους, όχι των άλλων!

Λαμβάνουμε συχνά ερωτήματα από έφηβους νέους που φοβούνται ότι δεν μπορούν να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους,  που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση τόσο σχετικά με την προσέγγιση του άλλου φύλου όσο και ως προς τις κοινωνικές τους συναναστροφές γενικότερα αλλά και την επίδοσή τους στο σχολικό και εργασιακό τομέα. Τι θα τους συμβουλεύατε για να δουν τη ζωή τους θετικά;

Γράφει ο Σταύρος Μπαρούτας, Leadership Expert

baroutas

Οι έφηβοι είναι μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα της κοινωνίας μας. Εννοώ ότι θα πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το πρώτο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής τους με ταυτόχρονη αποφυγή σφαλμάτων.

Εάν μιλούσα σε έναν έφηβο θα του έλεγα, να χαίρεται, να μην αγχώνεται και να σχεδιάζει! 

Και μερικά χρήσιμα tips:

  • Εστίασε σε κάτι που είσαι περήφανος, οτιδήποτε είναι αυτό και αξίζει για εσένα. Όσον αφορά την προσέγγιση του άλλου φύλου, πρέπει να τολμήσεις.  Θα απογοητεύεσαι περισσότερο με τον εαυτό σου όταν επιστρέφεις σπίτι το βράδυ και δεν προσπάθησες.

 

  • Σκέψου ήρεμα και σχεδίασε την πρώτη σου πενταετία.

 

  • Εστίασε σε αυτό σαν να συμβαίνει τώρα. Πώς θα ήθελες να είσαι μέσα σε αυτή την εικόνα;

 

  • Ανάδειξε το πάθος που έχεις μέσα σου και εστίασε το σε αυτό που προσπαθείς να πετύχεις.

 

  • Αυτό που ισχύει σήμερα δεν θα ισχύει σε δέκα χρόνια. Συνεπώς, οι νέοι ας θέσουν δεκαετείς στόχους. Ό,τι και να κάνουν, ο χρόνος θα περάσει. Ας αποφασίσουν δημιουργικά με τον χρόνο που τους απομένει. Μαγκιά είναι να πετυχαίνεις τους προσωπικούς σου στόχους, όχι των άλλων.

 

Ο Σταύρος Μπαρούτας είναι Leadership Expert και συγγραφέας, μέλος στο Chartered Management Institute της Αγγλίας και πιστοποιημένος από αυτό. Σήμερα είναι Διευθυντής Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, ενώ ανά τακτά διαστήματα διοργανώνει σεμινάρια με στόχο την προσωπική αλλά και επαγγελματική ανάπτυξη. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην προσωπική του σελίδα

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αυτοπεποίθηση: Τα 5 βήματα για να σταθείς στα πόδια σου!

Αναζητώντας τη… χαμένη αυτοπεποίθηση!

Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Νομίζω ότι για τους άνδρες είμαι αόρατη!

Η κόρη μου πιστεύει ότι είναι άσχημη. Πώς θα της τονώσω την αυτοεκτίμηση;

Πώς η χαμηλή αυτοπεποίθηση σαμποτάρει τη ζωή μας;

 

 

Σχετικά άρθρα