120 δόσεις: «Ανάσα» στους οφειλέτες – Πόσοι έχουν κάνει αίτηση;

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στην εφορία.

Ενδεικτικό είναι ότι εντός των πρώτων ωρών από το άνοιγμα της εφαρμογής 20.000 οφειλέτες μπήκαν διερευνητικά σε αυτήν. Από αυτούς 3.000 έκαναν και τη σχετική αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Πόσοι έχουν κάνει αίτηση;

Συνολικά, μέχρι και τώρα, ξεπέρασε τους 13.000 ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν κάνει την αίτηση, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

«Η ρύθμιση σε έως 120 δόσεις των οφειλών των ασφαλισμένων είναι πλέον γεγονός. Έχει ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί, λίγες μέρες δηλαδή μετά την ψήφιση του νόμου».

Μεγάλη «ανάσα» σε εκατομμύρια οφειλέτες

Αυτό σχολίασε στο ΑΠΕ η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. «Με τον νόμο αυτό δίνουμε μία πολύ μεγάλη ανάσα σε εκατομμύρια οφειλέτες να απαλλαγούν οριστικά από τα βάρη του παρελθόντος».

«Είναι μία ευχέρεια που μας διαμορφώνει το ασφαλιστικό, όπως έχει πια σταθεί στα πόδια του και έχει καταστεί πλεονασματικό. Είναι μία ευχέρεια όμως που μας δίνει και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης», συμπλήρωσε.

Είναι η πιο ευνοϊκή ρύθμιση;

Πλέον το σύνολο των χρεών των ασφαλισμένων είναι συγκεντροποιημένο και μπορεί να αντιμετωπισθεί με έναν ενιαίο τρόπο. Πρόκειται για μία ρύθμιση εξαιρετικά ευνοϊκή, όπως υποστηρίζει η υπουργός.

«Είναι ίσως η πιο ευνοϊκή ρύθμιση που έχει ποτέ υπάρξει στα ζητήματα των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων. Περιλαμβάνει, πέρα από το κούρεμα των προσαυξήσεων και τις δόσεις, το κούρεμα της βασικής οφειλής».

Για να κάνετε την αίτηση ως πολίτης, πατήστε εδώ.

Για να κάνετε την αίτηση ως επιχείρηση, πατήστε εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

120 δόσεις: Δες το εισόδημά σου και πόσο θα πληρώσεις

120 δόσεις: Πότε κινδυνεύεις να χάσεις τη ρύθμιση;

Ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις: Πότε θα λειτουργήσει η πλατφόρμα

Σας αφορά: Χρήσιμα παραδείγματα για τις 120 δόσεις

120 δόσεις: Πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις των χρεών

Σχετικά άρθρα