Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για γεμιστά!

Τα γεμιστά είναι ένα από τα αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά, ειδικά για όσους λατρεύουν τα λαχανικά! Αν θεωρείς ότι είναι δύσκολο να τα φτιάξεις, απατάσαι! Παρακάτω θα βρεις μια συνταγή εξπρές για τα πιο νόστιμα γεμιστά!

Υλικά Συνταγής

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι
Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.

Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).

Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες!

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κιμά

Τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα γεμιστά

Γεμιστά της τεμπέλας

 

 

Σχετικά άρθρα