ΚΕΑ Μαΐου: Πότε πληρώνεται στους δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ

Οι δικαιούχοι αναμένουν να πληρωθεί το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Μαΐου από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η πληρωμή θα γίνει την Παρασκευή (24/5) ενώ το καταβληθέν ποσό αναμένεται να φανεί στα ΑΤΜ ακόμα και από την Πέμπτη (23/5).

Θα εξοφληθούν τα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι έκαναν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΑ:

«Όπως είχε εξαρχής δεσμευθεί ο ΟΠΕΚΑ, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα τους σε μηνιαία βάση. Κάθε μήνα θα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα κάθε φορά μήνα.

Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.). Με το νέο σύστημα όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομά τους.

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Μαίου θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, καθώς η 25η τυγχάνει να είναι Σάββατο. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο».

Να σημειθεί πως την Παρασκευή (24/5), πέρα του ΚΕΑ, πρόκειται να πιστωθούν επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, προνοιακά του ΟΠΕΚΑ και οι πρώτες πληρωμές συντάξεων.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ΣτΕ: Ποιοι χάνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας

Έφη Αχτσιόγλου για 13η σύνταξη: Απαντά αν είναι επίδομα, δώρο ή μόνιμο μέτρο

ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα των 240 ευρώ

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει η μητέρα μου το επίδομα ΟΠΕΚΑ;

Επίδομα στέγασης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε πληρώνεται

Σχετικά άρθρα