Ο Ευκλ. Τσακαλώτος διαβεβαιώνει: «Τα χειρότερα πέρασαν»

Το γεγονός πως «τα χειρότερα πέρασαν» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζοντας την περικοπή των συντάξεων ως το χειρότερο όλων.

«Εμείς προσπαθήσαμε να την κάνουμε λιγότερο επώδυνη από όσο θα είχε κάνει η Δεξιά», πρόταξε. Τώρα, σύμφωνα με τον υπουργό, η οικονομία επανεκκινήθηκε, έστω και με αργό ρυθμό. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Manifesto», ο Έλληνας ΥΠΟΙ τόνισε σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως αυτή προτείνει την επιστροφή στον πιο γνήσιο νεοφιλελευθερισμό.

Πώς σχολίασε την επίθεση από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ;

Αυτός ο τρόπος σκέψης και δράσης έχει να κάνει με την κατάργηση για πάντα της 13ης σύνταξης, την επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας και της περικοπής όλων όσων είναι δυνατό. «Το ΑΕΠ αυξήθηκε. Η Ελλάδα έχει, ευτυχώς, μεγάλη ευελιξία. Φυσικά η Νέα Δημοκρατία μάς επιτίθεται για όσα κατορθώσαμε με κόπο να κάνουμε. Οι εχθροί δεν μας λείπουν, αρχής γενομένης από ΜΜΕ».

Μάλιστα, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «το θλιβερότερο πράγμα είναι ότι αυτό που απομένει από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως λόγω της ώθησης που επιβλήθηκε από τη σημερινή του ηγεσία, της Γεννηματά και του Βενιζέλου, που στοχεύει σε μια συμμαχία με τη δεξιά, υποστηρίζει αυτή την ανοιχτά νεοφιλελεύθερη γραμμή».

Δεν δίστασε να μιλήσει για «μίσος εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα»

Ξκεθάρισε παράλληλα,πως η δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας στοχεύει σε δίκαιες φοροελαφρύνσεις και ταυτόχρονα στο να ικανοποιήσει τις κύριες κοινωνικές ανάγκες. Όσον αφορά την ανάπτυξη, υποστηρίζεται η «υγιής» επιχειρηματικότητα και πάνω απ’ όλα, η ενίσχυση του τομέα της κοινωνικής οικονομίας όπως οι συνεταιρισμοί.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών. «Τροφοδοτούν εθνικιστικές διαδηλώσεις, που κατά τα άλλα προωθούνται και από το ΠΑΣΟΚ, από μίσος για την κυβέρνηση Τσίπρα, εξαιτίας της εξαιρετικά δίκαιης συμφωνίας που επιτέλους έδωσε ένα τέλος στη διαφορά για την πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΠΓΔΜ να ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ε. Τσακαλώτος: «Θωρακίσαμε την οικονομία για πολλά χρόνια»

Αλ. Τσίπρας – Λαμία: Η σέλφι με πιτσιρικά και ο… Άρης Βελουχιώτης

Έφη Αχτσιόγλου για 13η σύνταξη: Απαντά αν είναι επίδομα, δώρο ή μόνιμο μέτρο

Πώς σχολίασε ο Τσακαλώτος τον αρραβώνα της Σκάρλετ Γιόχανσον;

Σχετικά άρθρα