Πενέλοπε Κρουζ: Η μούσα του Αλμοδοβάρ που έκανε γυμνό στα 15 της και συνήθιζε να βγάζει τα νύχια των ποδιών της – Η πρώτη Ισπανίδα που πήρε Όσκαρ και κάνει τον Χαβιέ Μπαρδέμ να «λιώνει»

Κάννες 2019 και Πενέλοπε Κρουζ. Πώς να μην προκύψει κάτι μαγικό όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν; Το εν λόγω Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις και όχι άδικα.

Κάθε χρόνο το παρών δίνουν αιθέριες υπάρξεις και καταξιωμένοι δημιουργοί. Όπως είναι αναμενόμενο, όλες οι celebrities προσπαθούν να «κλέψουν» τις εντυπώσεις. Elle Fanning, Κάρλα Μπρούνι, Μπέλα Χαντίντ, Τζούλιαν Μουρ και Άμπερ Χερντ είναι μόνο μερικές από τις όμορφες γυναίκες που έκαναν τα φλας των ρεπόρτερ να… αστράψουν.

https://www.instagram.com/p/BxnLHZiHE9l/

Γυναίκα που εκπέμπει ερωτισμό

Την τιμητική της είχε και η αγαπημένη μας ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ. Εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών και εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά. Ο μόνιμος ερωτισμός που εκπέμπει, είναι εμφανής σε κάθε της look. Είναι λες και δεν προσπαθεί καν!

https://www.instagram.com/p/Bvaf5EvlgjX/

Η σαγηνευτική καλλιτέχνις έδωσε το παρών στο πλαίσιο προώθησης και προβολής της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδοβάρ «Pain and Glory» με συμπρωταγωνιστή της τον Αντόνιο Μπαντέρας. Το φουσκωτό φόρεμά της και η καλλίγραμμη σιλουέτα της ήταν αυτά που τράβηξαν αμέσως την προσοχή όλων των παρευρισκομένων.

https://www.instagram.com/p/Bxm9rg6n125/

Στην «Pain and Glory» υποδύεται μια μητέρα

Η ταινία πήρε θετικές κριτικές από όσους την παρακολούθησαν και έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στην Ισπανία. Πρόκειται για βιογραφικό φιλμ του Αλμοδόβαρ όπου ένας σκηνοθέτης κάνει μια αναδρομή στις επιλογές που έχει κάνει στη ζωή του, καθώς το παρελθόν και το παρόν ανατρέπουν τα πάντα γύρω του.

https://www.instagram.com/p/BvaduwxFtZV/

Τον ρόλο αυτό έχει ο Μπαντέρας και τον ρόλο της μητέρας του, η Κρουζ. Ο πρωταγωνιστής λειτουργεί ως το alter ego του Αλμοδόβαρ και η ιστορία του «Pain and Glory» είναι η επιστροφή του στην παιδική του ηλικία, τις παλιές του αγάπες και την προσωπική του πορεία.

2021 και η Κρουζ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του μεγάλου Πέδρο Αλμοδοβάρ, μια ταινία που περιμένουν όλοι καθώς όπως δηλώνει ο ίδιος ο Πέδρο, φιλτράρει ξανά τη ταινία του “Όλα για τη μητέρα μου”, αλλά αυτή τη φορά από μια άλλη οπτική γωνία και έτσι γράφει το “Παράλληλες μητέρες”. Η Πενέλοπε παίζει τον ρόλο της μητέρας, απλά πιο φυσιολογικής αυτή τη φορά. Μια ταινία μελόδραμα όπως του αρέσει να τη χαρακτηρίζει που φυσικά δεν λείπει το έντονο συναίσθημα και το σεξ.

Ξεκίνησε την καριέρα της όταν ήταν 16 ετών

Με καριέρα 30 ετών, η Ισπανίδα ηθοποιός είχε στο πλευρό της τον λατρεμένο του γυναικείου φίλου Μπαντέρας και τον ταλαντούχο Αλμοδοβάρ. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1991 όταν ήταν 16 ετών στην τηλεόραση και ένα χρόνο μετά έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Jamón, Jamón».

https://www.instagram.com/p/Bu_jv64FkNB/

Αν και αρχικά δεν είχε φιλοδοξίες να γίνει ηθοποιός εστιάζοντας την προσοχή της στον χορό, αφού είχε κάνει μαθήματα κλασικού μπαλέτου για 9 χρόνια, λάτρεψε τον κινημάτογραφο- όντας ακόμα έφηβη- μετά την προβολή της ταινίας «Tie Me Up! Tie Me Down!» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ

Έγινε γνωστή με τους ρόλους της στα «Vanilla Sky» και «Blow». Και τα δύο κυκλοφόρησαν το 2001 και έγιναν εισπρακτικές επιτυχίες. Οι πιο σημαντικές ταινίες της είναι οι «Volver», για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα και «Vicky Cristina Barcelona», για την οποία κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

https://www.instagram.com/p/BuR0r8FFlf0/

Ήταν η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός στην ιστορία του θεσμού που έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο και η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που πήρε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ. Το μπαλέτο είναι εκείνο που της έδωσε την πειθαρχία που θα της ήταν απαραίτητη στη μελλοντική καριέρα της στην υποκριτική.

«Συνήθιζα να βγάζω τα νύχια των ποδιών μου»

Έκανε μαθήματα ισπανικού μπαλέτου για τρία χρόνια και θέατρο για τέσσερα χρόνια στο σχολείο Κριστίνα Ρότα της Νέας Υόρκης. «Συνήθιζα να βγάζω τα νύχια των ποδιών μου. Θα πέθαιναν από τον χορό και έτσι έβγαζα ολόκληρο το νύχι και το πέταγα. Δεν ένιωθα τίποτα».

https://www.instagram.com/p/BtTA3LNF6Uf/

Γεννημένη στο Αλκομπέντας της Ισπανίας, έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Εντουάρντο, ο οποίος είναι τραγουδιστής και μια μικρότερη αδερφή, τη Μόνικα, η οποία είναι ηθοποιός. Η Πενέλοπε άρχισε να πηγαίνει σε δοκιμαστικά αλλά δεχόταν διαρκώς την απόρριψη.

https://www.instagram.com/p/BxkR0lpHval/

«Δεν ήμουν πραγματικά έτοιμη να κάνω γυμνό»

«Ήμουν πολύ εξωστρεφής σαν παιδί… Διάβαζα όταν ήμουν στο λύκειο τα βράδια, μάθαινα μπαλέτο και πήγαινα σε δοκιμαστικά. Έψαξα για έναν ατζέντη αλλά με έδιωξε τρεις φορές επειδή ήμουν ένα μικρό κοριτσάκι αλλά εγώ συνέχιζα να πηγαίνω».

https://www.instagram.com/p/BtTAIjIFsvO/

Το 1989, όταν ήταν 15 ετών, η Κρουζ κέρδισε μια ακρόαση σε ένα πρακτορείο ταλέντων σε περισσότερα από 300 άλλα κορίτσια. «Ήταν ένας σπουδαίος ρόλος, αλλά… δεν ήμουν πραγματικά έτοιμη να κάνω γυμνό. Αλλά δεν το έχω μετανιώσει επειδή ήθελα να αρχίζω να δουλεύω και μου άλλαξε τη ζωή».

https://www.instagram.com/p/Bw1XJHSnNW3/

Θεωρείται και η Κρουζ ως μούσα του Αλμοδοβάρ

Στην πρώτη της αμερικανική ταινία εμφανίστηκε το 1998 στο γουέστερν «Η Πόλη του Πάθους» ενώ ακολούθησαν οι ταινίες «Don Juan» και «The Girl of Your Dreams». Παρότι είναι γνωστό ότι η Rossy de Palma είναι η μούσα του Αλμοδοβάρ, είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνεργαστεί οι δυο τους.

https://www.instagram.com/p/Bsuqqz1l9Dx/

Μια από αυτές ήταν και η ταινία «All About My Mother». Για αυτό ο γνωστός σκηνοθέτης χαρακτηρίζει και εκείνη ως μούσα του. Η Κρουζ όμως, δεν έχει σαγηνέψει μόνο κοινό και κριτικούς αλλά και πολλούς συναδέρφους της κατακτώντας την καρδιά τους.

Είχε σχέση και με τον Τομ Κρουζ και με τον Μάθιου Μακόναχι

Ο Τομ Κρουζ είναι ένας από αυτούς. Είχαν 3 χρόνια σχέση αλλά χώρισαν το 2004, ενώ από το πλευρό της πέρασε και ο Μάθιου Μακόναχι. Αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Sahara», οι δυο πρωταγωνιστές ξεκίνησαν να βγαίνουν. Το ειδύλλιό τους ωστόσο, δεν κράτησε πολύ αφού το 2006 ανακοίνωσαν σε συνέντευξη ότι αποφάσισαν να χωρίσουν.

https://www.instagram.com/p/BsOiBSpFSeF/

Και αυτός ο χωρισμός έμελλε να είναι καθοριστικός αφού στη ζωή της το 2007 μπήκε ο Χαβιέ Μπαρδέμ. Μετά από 3 χρόνια παντρεύτηκαν. Το 2011 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Λίο Ενσίνας Μπαρδέμ και το 2013, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, ένα κοριτσάκι, τη Λούνα.

https://www.instagram.com/p/BrFlt9KF4P2/

«Ωωω το σίγουρο είναι ότι έχει μπόλικο πάθος μέσα της. Και αυτό ακριβώς βρίσκω ελκυστικό. Υπάρχει η ομορφιά, υπάρχει και το σεξαπίλ. Η Πενέλοπε έχει και τα δύο», δήλωσε πριν από δύο χρόνια ο Ισπανός ηθοποιός σε συνέντευξή του στο hellomagazine, για τη γυναίκα που τον κάνει να «λιώνει».

Είναι από τις πιο σέξι ηθοποιούς

Πάντως, δεν έχει την υποκριτική και την οικογένειά της μόνο. Το 2006, έγινε το μοντέλο για τη L’Oréal διαφημίζοντας προϊόντας της. Κερδίζει 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τη συνεργασία της με την εταιρία. Επίσης, έχει δουλέψει με οίκους μόδας όπως Mango και Ralph Lauren.

https://www.instagram.com/p/BqJ_Ml7FOZ7/

Το όνομά της μπήκε και στο «Hot 100» του Maxim το 2007 στην 58η θέση ενώ συμπεριλήφθηκε και στις «100 Πιο Σέξι Σταρ Ταινιών» όλου του κόσμου για το περιοδικό Empire. Είναι αδιαμφισβήτητο πως ανήκει στις πιο ακαταμάχητες και ποθητές γυναίκες αφού ήταν στην αντίστοιχη λίστα του Αskmen για το 2008, 2009 και το 2010.

https://www.instagram.com/p/Bws7rM5nxhD/

Έντονη η φιλανθρωπική της δράση

Σε έρευνα της εφημερίδας «The Telegraph» για την εικόνα του ιδανικού σώματος, η Πενέλοπε Κρουζ ψηφίστηκε ως η γυναίκα με το καλύτερο σώμα αφού έχει ιδανικές αναλογίες. Πέρα από τις σέξι φωτογραφίσεις και τις πετυχημένες δουλειές, η εκρηκτική ηθοποιός είναι και φιλάνθρωπος.

https://www.instagram.com/p/BogNNcGAEwQ/

Το 2014, υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή για τα γεγονότα σε Ισραήλ και Γάζα, κατηγορώντας την πρώτη για «γενοκτονία». Παράλληλα, έχει γίνει εθελόντρια σε Νεπάλ, Ουγκάντα και Ινδία, όπου ήταν για μια εβδομάδα δούλεψε με τη Μητέρα Τερέζα σε μια κλινική λεπρών.

https://www.instagram.com/p/Bv3xw7SF5FU/

Εξάλλου, τον μισθό της από την ταινία «The Hi-Lo Country» τον έδωσε στην καθολική μοναχή, για να την ενισχύσει στους σκοπούς της. «Έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην κλαίει. Όχι επειδή δεν είναι λυπηρό αλλά επειδή η ζωή μπορεί να κρύβει πολλά και είναι δύσκολο να πάρεις τις σωστές αποφάσεις», είχε δηλώσει για άτομα που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης.

Ηλιάνα Φασόλη

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σάρα Καρμπονέρο: Η «καυτή» Ισπανίδα δημοσιογράφος που μαγεύει στα γήπεδα αλλά τη… χαίρεται μόνο ο Ίκερ Κασίγιας – Η καριέρα που… άφησε, το φιλί όλο πάθος και η μάχη με τον καρκίνο

Σκάρλετ Γιόχανσον: Η σέξι ηθοποιός του Χόλιγουντ που κατάφερε να ξεφύγει από τη φτώχεια και ντύνεται νυφούλα ξανά – Η λατρεία για την κόρη της και το… αίτημα για να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Μαντόνα: Το αποτυχημένο comeback της Βασίλισσας της Ποπ στη Eurovision, ο θάνατος που τη σημάδεψε, οι γυμνές φωτογραφίες και ο θυελλώδης έρωτας με τον Γκάι Ρίτσι που την έκανε «σκύλα»

Duncan Laurence: Νικητής στη Eurovision 2019 το μεγαλύτερο φαβορί – Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια, το bullying εναντίον του και ένα τραγούδι γεμάτο πόνο

Σαρλίζ Θερόν: Η καλλονή πρώην μπαλαρίνα με τα δύσκολα παιδικά χρόνια που δεν είχε δόντια μέχρι τα 11, αλλά κατέκτησε το Χόλιγουντ

Σουλτάνος του Μπρουνέι: Ποιος είναι ο ηγέτης που βγάζει 90 ευρώ το δευτερόλεπτο και γιατί τράβηξε τα… πυρά του Χόλιγουντ!

Μελίσα ΜακΚάρθι: Η κωμικός που είναι υποψήφια για Όσκαρ παίζοντας σε δράμα- Πώς ανέβηκε το κασέ της στο Χόλιγουντ και η plus size συλλογή ρούχων που σχεδίασε

Μάθιου ΜακΚόναχι: Από τις διαφημίσεις μπύρας στο Όσκαρ – Η σύλληψη, οι κατακτήσεις του στο Χόλιγουντ και η γυναίκα που τον έκανε να τις ξεχάσει… όλες!

Σχετικά άρθρα