Βερόνικα Αργέντζη: Γιατί απομακρύνθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας;

Στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε η ηθοποιός Βερόνικα Αργέντζη, την οποία θυμάται το τηλεοπτικό κοινό από τον ρόλο της στο θρυλικό σίριαλ «Τμήμα Ηθών», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη με τη μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου. Η γνωστή ηθοποιός της δεκαετίας του ’90 μίλησε για την πρόωρη απόσυρση της από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, αναφέροντας τους λόγους που την ώθησαν να απομακρυνθεί τόσο νωρίς από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Βερόνικα Αργέντζη αποτελούσε sex symbol της δεκαετίας του ’90, ένας χαρακτηρισμός που ποτέ δεν της άρεσε. Η σειρά «Τμήμα Ηθών» έγραψε τη δική της ιστορία στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά, με το πρώτο επεισόδιο να μεταδίδεται τον Σεπτέμβριο του 1992, στον ΑΝΤ1. Μούσα του Μανούσου Μανουσάκη, στα πρώτα της βήματα έδειχνε ότι έχει τα φόντα να χαράξει μεγάλη πορεία στον τηλεοπτικό χάρτη και στον χώρο της showbiz. Κάτι που δεν έγινε τελικά. Αποφάσισε να αφιερωθεί στη οικογένεια της και το παιδί της.

«Ένιωσα ότι δεν ήθελα να βρίσκομαι μέσα σε ένα τοπίο στο οποίο δεν έβρισκα τη θέση μου κείνη τη στιγμή»

«Όταν μπαίνεις σε τόσο μικρή ηλικία μέσα σε μια τέτοια κατάσταση με πάρα πολύ μεγάλη δημοσιότητα δεν έχεις προλάβει να κάνεις άλλα πράγματα», είπε μεταξύ άλλων. Η ίδια ανέφερε ότι λόγω της πίεσης της δουλειάς τότε δεν μπορούσε να κάνει πράγματα όπως τα κορίτσια της ηλικίας της. Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι αυτό που επιθυμούσε ήταν να προσφέρει στον συνάνθρωπο και όχι μόνο στον εαυτό της. Δεν ήθελε να συντηρεί μια εικόνα «φθαρτή» όπως είπε, που δεν την χαροποιούσε.

«Ένιωσα ότι δεν ήθελα να βρίσκομαι μέσα σε ένα τοπίο στο οποίο δεν έβρισκα τη θέση μου κείνη τη στιγμή. Άρα, έπρεπε να βγω από το κάδρο για να δω που θέλω να είμαι… ήθελα να σταματήσω και να δω καθαρά που βρίσκομαι».

Το δυναμικό comeback

Η Βερόνικα Αργέντζη ερμηνεύει την «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη στο Μπάγκειον (Πλ. Ομονοίας 18). Η παράσταση – ένας από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους μονολόγους- έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και από τότε συνεχίζει το πολύ επιτυχημένο, ονειρικό ταξίδι της με επιλεγμένες στάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό.

Είναι η πρώτη φορά, δε, που αποκτά σταθερή στέγη στην Αθήνα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να βιώσει αυτό τον ύμνο στην Ελευθερία και την Ομορφιά, μέσα από ένα οδοιπορικό αυτογνωσίας. Ο Μάιος στο Θέατρο Μπάγκειον της Ομόνοιας έχει χαρακτηριστεί ως μήνας Δήμου Αβδελιώδη. Από τις 2 Μαΐου και με λήξη 2 Ιουνίου ξεκινά μία σειρά καθημερινών εκδηλώσεων πολλαπλής δράσης.

Δείτε ένα απόσπασμα:

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ελένη Ράντου: «Έχω παραμελήσει την κόρη μου εξαιτίας της δουλειάς»

 

Σχετικά άρθρα