Γίνε συμπαθής με απλές κινήσεις και σε 5 μόλις λεπτά!

Οικογένεια, φίλοι, ερωτικές σχέσεις, δουλειά. Όλη μας η ζωή δομείται στους δεσμούς που αναπτύσσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να γίνουμε πιο συμπαθείς στις κοινωνικές μας συναναστροφές;

Το άγγιγμα

Είναι ένας σιωπηλός τρόπος για να πει κανείς «νοιάζομαι για εσένα» ή «μου αρέσεις». Συχνά το άγγιγμα εκφράζει συναισθήματα τα οποία δεν μπορούν να μεταδοθούν μόνο με τα λόγια. Δυο είδη αγγίγματος τα οποία γενικά μπορούν να βελτιωθούν είναι η χειραψία και το αγκάλιασμα.

Η χειραψία

Η χειραψία δείχνει στους άλλους πώς νιώθετε για εκείνους και για τον εαυτό σας. Γενικά μια χαλαρή χειραψία δείχνει προσωπική αδυναμία ή και έλλειψη ενδιαφέροντος για τους άλλους ενώ μια δυνατή χειραψία δείχνει μεγαλύτερη προσωπική δύναμη και πολύ περισσότερη εγκαρδιότητα και συμπάθεια.

Αν θέλετε να δείξετε ακόμα μεγαλύτερη εγκαρδιότητα σε κάποιον, βάλτε το αριστερό σας χέρι πάνω από το δεξί του ενώ κάνετε τη χειραψία.

Η αγκαλιά

Ένας πιο θεατρικός τρόπος για να γίνετε συμπαθείς στους άλλους είναι η αγκαλιά. Πολλοί άνθρωποι δεν αγκαλιάζουν τους άλλους γιατί φοβούνται ότι θα βρεθούν με τα χέρια τους ορθάνοιχτα ενώ ο άλλος δεν θα ανταποκριθεί. Όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ακολουθήσετε την παρακάτω τεχνική.

Όταν πλησιάσετε τον άνθρωπο που επιθυμείτε να αγκαλιάσετε, απλώστε το δεξί σας χέρι και κάντε τη χειραψία και παράλληλα βάλτε το δεξί σας χέρι στον αριστερό ώμο και πλησιάστε τον. Εννέα στις δέκα φορές, καθώς ακουμπάτε το χέρι σας στον ώμο του, εκείνος θα βάλει το αριστερό του χέρι στη μέση σας θα σταματήσει τη χειραψία και θα σας αγκαλιάσει.

Αν δεν συμβεί αυτό, μπορείτε απλά να συνεχίσετε τη χειραψία και να τον χτυπήσετε φιλικά στην πλάτη. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο καταφέρνετε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

Το βλέμμα

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η επαφή με τα βλέμμα είναι το πιο εκφραστικό μέρος του ανθρώπινου σώματος. Οι ποιητές συχνά περιγράφουν τα μάτια ως «καθρέφτη της ψυχής». Είναι τόσο σημαντικά στην επικοινωνία που όταν η αστυνομία θέλει να προστατεύσει την ταυτότητα κάποιου θεωρεί αρκετό να τα καλύψει.

Αν αποφεύγετε να κοιτάξετε κάποιον, εκείνος υποθέτει ότι είναι αγχωμένος ότι κάτι του κρύβετε ή ότι ενδιαφέρεστε για κάτι άλλον και όχι για εκείνον, γιατί προφανώς αυτό που κοιτάτε είναι πιο ενδιαφέρον. Το να μην κοιτάτε κάποιον δεν σας κάνει πολύ συμπαθείς. Επιπλέον, όταν δεν κοιτάτε τον άλλο, δεν έχετε την ευκαιρία να καταλάβετε τι συνέπειες έχουν τα δικά σας μηνύματα σε αυτόν.

Η επαφή με το βλέμμα είναι μια ισχυρή ένδειξη σεβασμού και προσοχής. Λέει στους συνομιλητές σας: «Αυτή τη στιγμή ενδιαφέρομαι για εσένα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Πώς πρέπει να κοιτάμε;

Ενώ συνομιλείτε γενικά, θα κοιτάτε τους άλλους για 1 έως 10 δευτερόλεπτα κάθε φορά (περισσότερο όταν ακούτε παρά όταν μιλάτε συνήθως). Αν είναι η σειρά σας να μιλήσετε και δεν θέλετε να την παραχωρήσετε στον άλλο, αποφύγετε την επαφή με το βλέμμα. Όταν θα έχετε τελειώσει με το βλέμμα σας, θα υποδηλώσει ότι είστε έτοιμοι για μια απάντηση.

gunaika kleinei ta matia tis

Η διαστολή στις κόρες των ματιών

Είναι μια λεκτική ένδειξη που δεν μπορείτε να την ελέγξετε μπορείτε όμως μερικές φορές από ή όχι στις κόρες των ματιών των άλλων να καταλάβετε τι αισθάνονται. Οι κόρες των ματιών ανδρών και γυναικών διαστέλλονται για τρεις λόγους:

  • κάνουν χρήση κοκαίνης
  • είναι εκτεθειμένοι σε κακό φως
  • βλέπουν κάτι που τους αρέσει

Όσον αφορά στο τελευταίο, οι πωλητές χαλιών στην Περσία είναι κάτι που το γνωρίζουν εδώ και αιώνες και το χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Αν δουν ότι οι κόρες διαστέλλονται, αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται πραγματικά και επιμένουν στην αγορά του χαλιού.

*Από το σύγγραμμα του ψυχολόγου Άλαν Γκάρνερ, «Η τέχνη της επικοινωνίας» και με την επιστημονική επιμέλεια κειμένου του ψυχοθεραπευτή Δρ. Γργηγόρη Σίμου

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διακοπές (και) από τα social media: Ο… χρυσός οδηγός για να τα καταφέρεις

Πώς μπορώ να ξεφύγω από μια ζωή γεμάτη μοναξιά;

7 μυστικά για να ζεις καλά, παρά τις δυσκολίες

Κακοί άνθρωποι: Δείτε τα σημάδια ότι κάποιος είναι μοχθηρός

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X