Ένα συνηθισμένο και καθημερινό πρόβλημα των περισσότερων από εμάς είναι και το άγχος μήπως η αναπνοή μας είναι δυσάρεστη, την ώρα που μπορεί να μιλάμε τετ α τετ με κάποιον άλλον, είτε στη δουλειά, είτε στη διασκέδασή μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικά διατροφικά κόλπα για να διασφαλίσεις ότι θα έχεις μια – αν όχι ευχάριστη – ανεκτή από τους άλλους αναπνοή.
Ας δούμε, λοιπόν, μαζί 6 διατροφικά μυστικά για να το πετύχεις:
Πιες νερό
Κάθε μέρα, η κατανάλωση 1,5 λίτρων νερού σας επιτρέπει να ενυδατώσεις το στόμα σου και να περιορίσεις την ανάπτυξη βακτηρίων από το στόμα, που ευθύνονται για κακή αναπνοή.
Απόφυγε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Αυτά τα δύο… καρυκεύματα μπορούν να συνεχίσουν να επηρεάζουν την αναπνοή σας για μερικές ώρες μετά το γεύμα, λόγω των ενώσεων θείου που περιέχουν.
Μην το παρακάνετε με τα μπαχαρικά
Αν και η πάπρικα και το κάρυ είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι για να φωτίζουν τα πιάτα σας, δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι ενός φρέσκου στόματος, επειδή επίσης περιέχουν θείο.
Προσοχή στις μπανάνες
Η μπανάνα είναι ένα κολλώδες και γλυκό φρούτο και η ζύμωση της ζάχαρης στο στόμα μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση κακής αναπνοής.
Αλκοόλ με μέτρο
Λόγω των ισχυρών αρωμάτων τους, τα αλκοολούχα ποτά αφήνουν ένα άρωμα στο στόμα σας. Όπως ο καφές, το αλκοόλ στεγνώνει το στόμα σας και μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή.
Περιορισμός στον καφέ
Με τη φυσικά ισχυρή οσμή του, ο καφές είναι ο εχθρός της… δροσερής αναπνοής.
Επιπλέον, είναι ένα λεγόμενο στυπτικό ποτό: στεγνώνει το στόμα σου, προάγοντας έτσι την εμφάνιση βακτηρίων και προκαλώντας κακή οσμή. Μετά το φλιτζάνι καφέ σου, πιες ένα ποτήρι νερό για να ενυδατώσεις το στόμα σας.
Με πληροφορίες από santemagazine.fr
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Άσχημη αναπνοή: τι κινδύνους κρύβει και πώς να την αντιμετωπίσεις