Φιλέτο χοιρινό με ξηρούς καρπούς και σάλτσα μέλι

Ένας πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε το χοιρινό: συνδυάστε το με ξηρούς καρπούς και σος από μέλι! Ιδανικό για δείπνο για τον καλό σας ή για τραπέζι σε φίλους!

Συστατικά

  • 2 χοιρινά φιλετάκια (350 γρ. περίπου το καθένα), καλά καθαρισµένα από τις ίνες και τις πέτσες τους,
  • 45 γρ. (3 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο,
  • 1 κουταλιά λάδι,
  • 100 γρ. (2/3 φλ.) αλεύρι (περίπου),
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπηµένα,
  • 50 γρ. (1/3 φλ. περίπου) φουντούκια ψιλοκοµµένα + λίγα επιπλέον για γαρνίρισµα,
  • 50 γρ. (1/3 φλ. περίπου) κουκουνάρια (πινόλια) ψιλοκοµµένα + λίγα επιπλέον για γαρνίρισµα,
  • 50 γρ. (1/3 φλ. περίπου) καρυδόψιχα ψιλοκοµµένη + λίγη επιπλέον για γαρνίρισµα,
  • αλάτι, πιπέρι.

Σάλτσα µέλι-κουµανδαρία:

  • 250 ml (1 φλ.) µέλι,
  • 250 ml (1 φλ.) κουµανδαρία + 1 κουταλιά επιπλέον
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Κόβετε κάθε φιλετάκι στα δυο και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε ένα µεγάλο, βαρύ τηγάνι στη φωτιά, λιώνετε µέσα 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο µε το λάδι και κοκκινίζετε τα κοµµάτια του φιλέτου σε δυνατή φωτιά, µέχρι να ροδίσουν καλά παντού. Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κρατάτε στο ψυγείο για ½ ώρα. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αβγά και σε ένα τρίτο τα φουντούκια ανάµικτα µε τα κουκουνάρια και την καρυδόψιχα. Αλευρώνετε πρώτα καλά τα κοµµάτια του φιλέτου, τα βουτάτε στα αβγά και ύστερα τα τυλίγετε στους ανάµικτους ξηρούς καρπούς, φροντίζοντας να καλυφτούν εντελώς.

Βουτυρώνετε µε το υπόλοιπο βούτυρο ένα ταψάκι και τα βάζετε µέσα. Σκεπάζετε το ταψάκι µε αλουµινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά.Στο µεταξύ, ετοιµάζετε τη σάλτσα µέλι – κουµανδαρία: Βάζετε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά, µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά κατά το 1/3 περίπου και να δέσει το µίγµα. Μετά που θα το αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε µέσα την επιπλέον κουµανδαρία. Τεµαχίζετε διαγώνια κάθε κοµµάτι φιλέτου και τα βάζετε σε πιατέλα ή σε 4 ατοµικά πιάτα. Τα περιχύνετε µε τη σάλτσα µέλι -κουµανδαρία και τα γαρνίρετε σκορπώντας πάνω, τους επιπλέον ξηρούς καρπούς.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χοιρινό με πολύχρωμες πιπεριές και γλυκόξινη σάλτσα

Γιουβέτσι με χοιρινό και φέτα

Χοιρινό κρασάτο με μανιτάρια και ελιές

Ψαρονέφρι με κους κους και πέστο μαϊντανού 

 

 

Σχετικά άρθρα