Αλ. Τσίπρα για Αντ. Σαμαρά: «Κληρονομήσαμε άδεια ταμεία»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ, λίγο πριν την κρίσιμη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών.

Από τα ελληνοτουρκικά ξεκίνησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού. Σημείωσε πως ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο με τη γείτονα είναι διαρκής, κάνοντας λόγο για έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του

Ταυτοχρόνως, δεν έκρυψε την ανησυχία του για εσωτερικές εντάσεις στην Τουρκία, που πολλές φορές εξωτερικεύονται. «Συνεπώς, έχουμε λόγο να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα. Για αυτό χτίζουμε συμμαχίες. Και είναι ισχυρότερες από ποτέ».

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν όλοι οι υπόλοιποι θέλουμε να συννενοηθούμε, μόνο η Τουρκία λέει ότι δεν συζητά και κάνει κατά το δοκούν προκλητικές ενέργειες». Πάντως την ίδια στιγμή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ήταν στην Αθήνα για συζητήσεις για τα ΜΟΕ, αφού και εκείνοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

«Τα μέτρα τα δουλεύαμε εδώ και καιρό»

Για άλλη μια φορά, αναφέρθηκε πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να νιώσουν την ευημερία οι απλοί άνθρωποι και στη ζωή τους, την καθημερινότητά τους. «Εμείς δεν λειτουργούμε με τη λογική της πρόσκαιρης επικοινωνίας. Τα μέτρα τα δουλεύαμε εδώ και καιρό», σχολίασε κατόπιν της κριτικής από την αντιπολίτευση ότι τάζει τα πάντα στο «παρά πέντε».

Μάλιστα, ο κος Τσίπρας αναφέρθηκε και στα άδεια ταμεία επί Αντώνη Σαμαρά. «Η κυβέρνησή μου κληρονόμησε από τον κ. Σαμαρά άδεια ταμεία. Σήμερα το κράτος έχει 30 δισ. ρευστότητα. Από αυτά τα 16 είναι απολύτως δικά μας», πρόταξε ο πρωθυπουργός.

Θέλει να στηρίξει τους πολλούς

Μίλησε επίσης, για το κυβερνητικό σχέδιο να αποπληρωθούν τα δάνεια του ΔΝΤ, ούτως «ώστε να φύγει από το κεφάλι μας». Παρατήρησε ότι τα 5,5 δισ. που προέρχονται «από τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού κλειδώθηκαν σε έναν ειδικό λογαριασμό για τα θετικά μέτρα».

Τέλος, εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα είναι πως τα θετικά, μόνιμα μέτρα ύψους 2,5 δισ. της διετίας θα επιδράσουν θετικά στην οικονομία. «Όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί, δεν θα πάει για… δωράκια όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ή για φορολογικές μειώσεις του μεγάλου πλούτου. Θα πάει στους πολλούς».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας – Λαμία: Η σέλφι με πιτσιρικά και ο… Άρης Βελουχιώτης

Αλέξης Τσίπρας: «Τίμησα τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

Αλ. Τσίπρας: Ποια είναι τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος διαβεβαιώνει: «Τα χειρότερα πέρασαν»

Έφη Αχτσιόγλου για 13η σύνταξη: Απαντά αν είναι επίδομα, δώρο ή μόνιμο μέτρο

Πώς σχολίασε ο Τσακαλώτος τον αρραβώνα της Σκάρλετ Γιόχανσον;

Σχετικά άρθρα