Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Ανοιξιάτικη τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ανοιξιάτικη τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι

Ένα πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι και φέρνει στο μυαλό όλων μας την εικόνα από παραθλάσσια ταβερνάκια. Αυτό το μικρό μα τόσο νόστιμο ψαράκι είναι σίγουρο ότι θα κάνει το τραπέζι μας ξεχωριστό!

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρος, φιλεταρισμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 40 ml ούζο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με σαλάτα πράσινη, μαύρες ελιές και ψωμί της αρεσκείας μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαλάτα µε φιλέτα γλώσσας σχάρας με σος μαγιονέζα

Γαύρος ψητός με πατάτες

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X