Παραιτήθηκε η Μέι – Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους λυγμούς της!

Ανακοινώνοντας τη παραίτησή της από την ηγεσία των Τόρις, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα είναι για αυτήν πάντοτε πηγή μεγάλης λύπης το ότι δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

Πρέπει να βρουν αντικαταστάτη

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να πείσω του βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία… Δυστυχώς δεν το κατάφερα», δήλωσε με «σπασμένη» από τη συγκίνηση φωνή. «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή στην ζωή μου που υπήρξα η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία», προσέθεσε.

Πολλοί μιλούν με δηκτικό τρόπο για το ότι τερματίζει μια βασανιστική θητεία γεμάτη αποτυχίες και επικρίσεις. Επισήμως, παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Όμως, την εβδομάδα που θα ακολουθήσει, θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Τόρις.

«Ισχυρή και γενναία η ομιλία της»

Θα παραμείνει πρωθυπουργός κατά τη μεταβατική περίοδο. Πάντως, αξιοπρεπή χαρακτήρισε την ομιλία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στην οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της, η πλειοψηφία των στελεχών του Συντηρητικού κόμματος, ακόμη και οι υποψήφιοι για τη διαδοχή της, που την είχαν «πολεμήσει» όσο αφορά στο Brexit.

«Ισχυρή και γενναία ομιλία από μία πρωθυπουργό που οδηγήθηκε από το καθήκον. Έχει δίκιο στο ότι ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη και θα πρέπει να την ευχαριστήσουμε εκ μέρους της χώρας για τις ακούραστες προσπάθειες», σχολίασε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον.

Δείτε το βίντεο από την παραίτησή της:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αντιμέτωπη με πλήρη κατάρρευση της Κυβέρνησής της η Τερέζα Μέι!

Τερέζα Μέι, ώρα μηδέν για την πολιτικό με την ταπεινή καταγωγή που έφτασε να καθορίζει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου

Brexit: Σαφές μήνυμα στους Βρετανούς – «Μην σπαταλήσετε την παράταση»

Μ. Βρετανία: Σε κυκλοφορία νέα διαβατήρια ενόψει Brexit

Τουσκ προς Ευρωκοινοβούλιο: «Ας είμαστε ανοικτοί σε μακρά παράταση για το Brexit»

Σχετικά άρθρα