Αυτοκτονία 14χρονης: Η θλιβερή ιστορία της ανήλικης που έπεσε στις ράγες – Η σεξουαλική κακοποίηση, η καταγγελία της μάνας και η αποκάλυψη από τον πατριό 

Ανήλικη έπεσε στις γραμμές. Αυτός είναι ο τίτλος που «παίζει» στα ΜΜΕ κατόπιν μιας ακόμα αυτοκτονίας. Η άτυχη νεαρή βρήκε τραγικό θάνατο στις γραμμές του ΗΣΑΠ στον σταθμό του Μοσχάτου.

Την ώρα που περίμενε ήρεμη ώστε να εισέλθει ο συρμός στον σταθμό, αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή της. Το φρικτό συμβάν έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5), λίγο πριν από τις 15:00. Οι περιγραφές μαρτύρων αναφέρουν πως μπήκε στον σταθμό επικυρώνοντας κανονικά το εισιτήριο, χωρίς κάτι να τους προειδοποιεί για την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Μητέρα και πατριός έκαναν καταγγελία

Η κινητοποίηση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με αρκετά οχήματα. Όμως, η κατάληξη ήταν αναπόφευκτη. Η μητέρα και ο πατριός της άτυχης κοπέλας κατήγγειλαν στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας, έναν 42χρονο τον οποίο κατηγορούν για αποπλάνηση ανηλίκου.

Την εν λόγω ανακάλυψη έκανε ο ίδιος ο πατριός της 14χρονης και συνδέθηκε την υπόθεση του φερόμενου ως δράστη για την αποπλάνηση μιας άλλης ανήλικης. Ο 42χρονος πέρασε την Πέμπτη (23/5) το κατώφλι εισαγγελέα, με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, καθώς και με την κατηγορία της κατοχής πορνογραφικού υλικού.

Την είχε πλησιάσει μέσω της κόρης του;

Πρόκειται για άνδρα που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή του Μοσχάτου ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι και εκείνος πατέρας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 42χρονος φέρεται να είχε συνάψει σχέση με το κορίτσι που αυτοκτόνησε. Εικάζεται πως την είχε πλησιάσει μέσω της κόρης του.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, όχι μόνο διατηρούσε σχέση με την αυτόχειρα, αλλά και με 17χρονη με την οποία είχε συνάψει σχέση όταν εκείνη ήταν επίσης 14 ετών. Στο κινητό τηλέφωνό του, βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες, όπως αναφέρει το CNN Greece.

Τι έγραψε στο σημείωμά του το θύμα;

Το νεαρό κορίτσι είχε μαζί του ένα γράμμα με το οποίο απευθυνόταν στον εν λόγω άνδρα. Φαίνεται πόσο ανυποψίαστο ήταν μέχρι και το ίδιο για το τι πραγματικά συνέβαινε μεταξύ τους. Ο ρμόδιος εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη αφορά στην αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών, στην κατάχρηση σε ασέλγεια και στην πορνογραφία ανηλίκων.

Τα δύο πρώτα θεωρούνται κακουργήματα και το τρίτο πλημμέλημα. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Πάντως, φαίνεται πως ένας πολίτης που είχε αντιληφθεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του ενήλικα απέναντι στη μαθήτρια, είχε ενημερώσει το Χαμόγελο του Παιδιού την Πέμπτη (9/5).

https://www.youtube.com/watch?v=8sHyVk9xu7U

Είχε γίνει καταγγελία και στο Χαμόγελο του Παιδιού

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο οργανισμός, είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη στην Γραμμή SOS 1056 για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης.

Αναλυτικά, ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει ότι στις 9/5/2019 δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.

Την είχαν δει να μπαίνει στο αυτοκίνητό του

Σύμφωνα με την αναφορά η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής.

Ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

https://www.youtube.com/watch?v=hFI4CPMNKkA

Η Αστυνομία είχε ενημερωθεί για την κακοποίηση

Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων,το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Για άλλη μια φορά, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές. Οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

Ειδικοί είναι στο πλάι των συμμαθητών της

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης.

Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

  • Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056.
  • Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το [email protected]  ή στο 210 3306140».

Ηλιάνα Φασόλη

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χαλάνδρι: Το μοιραίο τηλεφώνημα, το σημείωμα του παιδοκτόνου και η σχέση των δύο γονέων

Κύπρος: Φρίκη από την κυνική ομολογία του serial killer που ξεφορτωνόταν τις βαλίτσες με τα πτώματα γυναικών σε λίμνες

Θεόφιλος Σεχίδης: Ο «Xάνιμπαλ Λέκτερ» της Θάσου – Το αποτρόπαιο έγκλημα, η ζωή στη φυλακή, η περιουσία των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και το τέλος

Tο αγριότερο έγκλημα στην Κύπρο η δολοφονία του ζευγαριού; Οι αντιφάσεις του 15χρονου θετού γιου, η καταγγελία του ιατροδικαστή της οικογένειας και οι 40 μαχαιριές

Βατάν Σασμάζ, ο Τούρκος παρουσιαστής που δολοφονήθηκε με 4 σφαίρες στην πλάτη από την πρώην ερωμένη του – Το έγκλημα πάθους και οι αναφορές που περιπλέκουν την υπόθεση

Πού έκρυβε ο πατέρας τον Φοίβο, πώς εκβίαζε τη μάνα και τι γινόταν στο σπίτι πριν το έγκλημα

Ανθή Λινάρδου: Λεπτομέρεις για το φρικτό έγκλημα – Ποια ήταν και γιατί τη σκότωσε

Ποιός είναι ο νέος “τιμωρός” πρόεδρος στις Φιλιππίνες: Γυναικοκατακτητής και θέλει να σκοτώσει όλους τους εγκληματίες

Φρικτό έγκλημα στο Άστρος: Toν σκότωσε ο ίδιος του ο πατέρας

Σχετικά άρθρα