Ευρωεκλογές 2019: Πόσες έδρες παίρνει το κάθε κόμμα

Σαφής είναι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας που καταγράφεται από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της Κυριακής (26/5).

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά μεγαλύτερη των 9 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νίκη της τωρινής αξιωματικής αντιπολίτευσης ώθησε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει το βράδυ των αποτελεσμάτων, πρόωρες εκλογές.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στη «μάχη του σταυρού» για τις 21 θέσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στο νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Αναλυτικά:

Η ΝΔ λαμβάνει το 33,25% των ψήφων και 7 έδρες. Την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ «προ των θυρών» βρίσκονται ο Γιώργος Αμυράς και ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 23,78% των ψήφων και 6 έδρες. Φέρεται να κατανέμονται στους Δημήτρη Παπαδημούλη, Έλενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη και Πέτρο Κόκκαλη.

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,46% των ψηφισάντων και 2 έδρες. Μάλλον τις λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,55% και 2 έδρες. Από αυτές μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και έπεται ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται και ευρωβουλευτής.

Τελευταίο στην επιλογή όσων ψήφισαν έρχεται το ΜέΡΑ25 σε μια οριακή κατάσταση για την εκλογή ευρωβουλευτή. Εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ευρωεκλογές 2019: Η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος

Ευρωεκλογές 2019: Τα exit poll και οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων

Ευρωεκλογές 2019: Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης

Εκλογές 2019: Προβλήματα με εφορευτικές επιτροπές σε εκλογικά τμήματα

Σχετικά άρθρα