Εθνικές εκλογές 2019: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εκλογική διαδικασία, το βράδυ της Κυριακής (26/5).

Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τη διενέργεια εθνικών εκλογών, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του. Επίσης, πολλοί έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους στον πρόεδρο της ΝΔ. Ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η παράταξη νίκησε, το δίκαιο νίκησε, η αλήθεια νίκησε, η Ελλάδα νίκησε. Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα. Ξημερώνει μια καινούρια ημέρα η οποία θα είναι για όλους τους Έλληνες. Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που έδωσε αυτή τη μάχη. Έπρεπε για το καλό του τόπου να προχωρήσει έτσι η εξέλιξη των πραγμάτων», τόνισε ο κος Σαμαράς.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Την απόφασή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη εκλογών, αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια και ανήκει στους πολλούς».

«Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε με πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα, με όπλο την αξιοπρέπεια και την στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ορθοποδήσαμε και μόλις ανασάναμε καταθέσαμε ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της οικονομίας και για την ανάκαμψη της πατρίδας».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι εμπεδώνει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει και δεν θα το αγνοήσω. Ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δόμο, δεν θα το πράξω ούτε τώρα, μένω πιστός στις αρχές της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης».

Oι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση», σχολίασε πριν τη σύντομη ομιλία του κου Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος μια συντριπτικής ήττας, αναγκάστηκε να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες με την ψήφο τους έδωσαν τη λύση. Και θα ανοίξουν τον δρόμο για μια φωτεινή Ελλάδα».

Οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της Δεξιάς.  Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα».

Το παραπάνω τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, λίγο μετά την ανακοίνωση της εκτίμησης του υπουργείου Εσωτερικών για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Ευχαριστώ τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που έδωσαν αυτή τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής. Κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι καθαρή λύση για τη χώρα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη

«Είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως DiEM25, «δουλέψαμε 3 χρόνια, πολύ πριν ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών, για να σφυρηλατήσουμε συμμετοχικά το πρόγραμμα μας, την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη».

Σημείωσε ότι αποδείχθηκε πόσο έπεσαν έξω οι κυνικοί που είπαν ότι κατέβηκε στην Γερμανία επειδή δεν τολμούσε να εκτεθεί στην Ελλάδα. Προσέθεσε πως με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, «πορευτήκαμε τον δρόμο τον δύσκολο» τα τρία τελευταία χρόνια και «μάθαμε πολλά για τις αγωνίες των ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

«Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε δημοκρατικά. Ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, εργάστηκα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας. Ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα». Ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκλογές 2019 – Περιφέρειες: Ποιοι κέρδισαν και ποιοι δίνουν νέα «μάχη»

Ευρωεκλογές 2019: Πόσες έδρες παίρνει το κάθε κόμμα

Ευρωεκλογές 2019: Η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος

Ευρωεκλογές 2019: Τα exit poll και οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων

Ευρωεκλογές 2019: Κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης

Εκλογές 2019: Προβλήματα με εφορευτικές επιτροπές σε εκλογικά τμήματα

Σχετικά άρθρα