Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο «Μαραντόνα» και οι Αλβανοί κακοποιοί

Ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο επονομαζόμενος «φτερωτός Μαραντόνα», συνελήφθη στην Αλβανία.

Ο 32χρονος καταζητούμενος τραυματίστηκε έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με Αλβανούς κακοποιούς, ενώ στη συνέχεια έπεσε στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας. Για τον 32χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στα Τίρανα, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές.

Ασχολούνταν με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος

Να σημειωθεί πως ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa -Hellas Power και τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο».

Πριν από δύο χρόνια περίπου, εκτέλεσαν τον δικηγόρο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154, δέκα λεπτά μετά τις 19:00. Είχε ραντεβού με τα δύο άτομα που τον δολοφόνησαν και τους περίμενε στο γραφείο μαζί με έναν συνεργάτη του. Οι δράστες μπήκαν στο γραφείο δίχως να φορούν κουκούλες και τον πυροβόλησαν.

Γιόρτασε τα γενέθλιά του λίγο πριν πεθάνει

Γεννημένος το 1965, γιόρτασε τα γενέθλιά του πριν λίγες ημέρες, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό η δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο – Τα τελευταία λόγια του και το χρονικό μιας εκτέλεσης

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: «Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει σαν το δικηγόρο»

Μαφία των φυλακών: Τα σκληρά «παζάρια» και η επίμαχη συζήτηση λίγο πριν τον φόνο

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Με σκοτώσανε…», τα τελευταία λόγια του δικηγόρου

Νέα δολοφονία στον Κορυδαλλό: Θύμα και πάλι εμπλεκόμενος της υπόθεσης Ζαφειρόπουλου

Σχετικά άρθρα