Εξαρθρώθηκε σπείρα που άδειαζε σπίτια – Σε ποιες περιοχές «χτυπούσε»

Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, τρία άτομα, ηλικίας 46, 40 και 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018 με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Διέπρατταν τις πρωινές και βραδινές ώρες, κλοπές αφού εντόπιζαν και στοχοποιούσαν υποκαταστήματα τραπεζών.

Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες. Έτσι εντόπιζαν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τα θύματα δεν προλάβαιναν να αντιδράσουν

Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες. Ακολουθούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα έσκαγαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν τα θύματα. Αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά, χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Σε ποιες περιοχές «χτυπούσε» η σπείρα

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας σε Γλυφάδα, Βούλα, Κορωπί, Ηλιούπολη και Κηφισιά. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, Ι.Χ αυτοκίνητο και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, που το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νεκρή κοπέλα στου Παπάγου: Αυτοκτονία, ατύχημα ή δολοφονία;

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο «Μαραντόνα» και οι Αλβανοί κακοποιοί

Δολοφονία Τοπαλούδη: Νέες απειλές από τον Ροδίτη για «λουτρό» αίματος

Κρήτη: Ο νεκρός Κοινοτάρχης, οι καβγάδες και η εν ψυχρώ δολοφονία

Συγκλονιστικό ατύχημα: Νεκρός από πασχαλινή σαΐτα εικονολήπτης στην Καλαμάτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα