Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία – Νεκροί και τραυματίες

Τη μεγάλη του οργή εξέφρασε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε για την αποτρόπαιη επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σε στάση στο νότιο προάστιο του Τόκιο Καβασάκι.

Λόγω αυτής, έχασε τη ζωή της μια 12χρονη μαθήτρια και ένας ενήλικος ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι. Να σημειωθεί πως ο δράστης υπέκυψε στα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του.

«Αισθάνομαι μεγάλη οργή…»

«Πρόκειται πραγματικά για ένα αποτρόπαιο γεγονός. Αισθάνομαι μεγάλη οργή. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα θύματα και εύχομαι να επουλωθούν γρήγορα τα τραύματά τους», δήλωσε ο Άμπε σε αντίδρασή του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η επίθεση αυτή, κάτι το σχετικά σπάνιο στην Ιαπωνία, η οποία θεωρείται μια πολύ ασφαλής χώρα, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα στο Καβασάκι. Εκείνη την ώρα πολλοί μαθητές περίμεναν το σχολικό τους.

Πατέρας ενός εκ των μαθητών ο δολοφόνος

Νεκροί είναι μια 12χρονη μαθήτρια και ένας 39χρονος άνδρας, οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με τον Κιγιόσι Ματσούντα, τον αναπληρωτή διευθυντή του νοσοκομείου Musashi Kosugi.

Ο δράστης της επίθεσης «φαίνεται ότι ήταν πατέρας ενός εκ των παιδιών που βρισκόντουσαν εκεί», σύμφωνα με όσα διευκρίνισε το δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλαλούμ σε φυλακές με τα 42 πτώματα κρατουμένων

Τραγωδία στον… αέρα: Κατάπιε 246 σακουλάκια με κοκαΐνη και πέθανε!

Έγκλημα στην Ίο: Σκότωσε τη γυναίκα του με μαχαίρι

Αλαλούμ στο Λονδίνο: Κυκλοφορεί δράστης με μαχαίρι

Πάτρα: Γυναίκα αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι!

Σχετικά άρθρα