Μακαρόν με σοκολάτα: μια συνταγή με άρωμα… Γαλλίας!

Μακαρόν: Το κατεξοχήν γαλλικό γλυκό που μπορείτε κι εσείς να ετοιμάσετε και να φέρετε άρωμα… Γαλλίας στο τραπέζι σας!

Συστατικά
50 γρ. (1/2 φλ.) αµύγδαλα σε σκόνη (από τα ειδικά καταστήµατα ξηρών καρπών) – δες σηµείωση,
100 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη άχνη,
25 γρ. (3 κουταλιές) κακάο,
2 ασπράδια µεγάλων αβγών σε θερµοκρασία δωµατίου (τα βγάζετε από το ψυγείο από το προηγούµενο βράδυ,
1 πρέζα κρεµοτάρταρο (σε φιαλίδια στις υπεραγορές),
65 γρ. (5 κοφτές κουταλιές) ζάχαρη.
Γέµιση σοκολάτας:
125 m (1/2 φλ.) κρέµα γάλακτος,
2 κουταλάκια σιρόπι corn syrup,
120 γρ. µαύρη σοκολάτα 60% κακάο, ψιλοκοµµένη.

Βήματα

Σχεδιάζετε µε µολύβι σε δυο τετράγωνα κοµµάτια αντικολλητική λαδόκολλα 15 κύκλους 3 εκ. ο καθένας, µε τρόπο που να απέχει ο ένας από τον άλλον 3 τουλάχιστον εκατοστά. Ύστερα, τις βάζετε ανάποδα (θα βλέπετε το χνάρι) και ντύνετε δυο ταψιά του φούρνου. Ετοιµάζετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής µε απλή µύτη, διαµέτρου 1 ½ περίπου εκ. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 160° C.

Κοσκινίζετε µαζί τα αµύγδαλα σε σκόνη, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα µπολ. Σε ένα άλλο µπολ χτυπάτε µε το µίξερ σε µάξιµουµ ταχύτητα τα ασπράδια µε το κρεµοτάρταρο, µέχρι να φουσκώσουν καλά και ύστερα προσθέτετε τµηµατικά µε κουταλάκι, τη ζάχαρη, µέχρι να γίνει µια λεία, σφικτή και γυαλιστερή µαρέγκα (θα τη χτυπήσετε για 2 περίπου λεπτά).

Προσθέτετε σε δυο δόσεις τα στεγνά, κοσκινισµένα υλικά, ανακατεύοντας απαλά µε πλαστική σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς στο στην επιφάνεια, µέχρι που να µη φαίνεται ίχνος µαρέγκας. Αδειάζετε το µίγµα (αν χρειαστεί σε δυο δόσεις) σε κορνέ ζαχαροπλαστικής (αν το βάλετε όρθιο σε ένα ψηλό ποτήρι, θα σας βοηθήσει).Βγάζετε στο κέντρο κάθε µικρού κύκλου από 1 κουταλιά περίπου µίγµα (σε µικρό βουναλάκι). Ύστερα, χτυπάτε ελαφρά τα ταψιά στον πάγκο για να απλώσουν λίγο τα µακαρόν. Τα ψήνετε στο φούρνο (σε δυο δόσεις) για 8-10 λεπτά. Τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.Στο µεταξύ, ετοιµάζετε τη γέµιση: Βάζετε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα σε ένα µπολ. Ζεσταίνετε την κρέµα γάλακτος µέχρι να αρχίσει να κάνει τις πρώτες µικρές φουσκάλες στον περίγυρο και ανακατεύετε µέσα το σιρόπι. Το αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά το µίγµα µέχρι να γίνει λείο. Το αφήνετε να κρυώσει.Όταν κρυώσουν τα µακαρόν και η γέµιση, απλώνετε στα µισά από 1 γεµάτο κουταλάκι περίπου γέµιση και τα ενώνετε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όλα τα μυστικά για τα τέλεια σπιτικά πολύχρωμα μακαρόν!

Les macarons: Κερδίστε τα πιο… νόστιμα κραγιόν του καλοκαιριού!

Σχετικά άρθρα