Φρίκη από τα ντοκουμέντα του FBI για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Ο βιασμός και τα όργια

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα νέα ντοκουμέντα του FBI που αφορούν στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τους ισχυρισμούς του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών ότι ένας πάστορας φίλος του, Λόγκαν Κιρς, βίαζε γυναίκα σε δωμάτιο ξενοδοχείου και εκείνος… γελούσε.

Πρόκειται για φακέλους που βρέθηκαν θαμμένοι σε ένα τεράστιο αρχείο για τον γνωστό ειρηνιστή. Περιλαμβάνουν και ισχυρισμούς ότι είχε έως και 40 εξωσυζυγικές σχέσεις, κάνοντας λόγο για συμμετοχή του σε όργια. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναγράφουν, την ώρα που έκανε εκστρατεία κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ,, κοιμόταν με μια ιερόδουλη.

Είχαν βάλει «κοριούς»

Ο Αμερικανός ιστορικός Ντέιβιντ Γκάροου, που τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ το 1987, εντόπισε κάποιες κασέτες στο Αμερικανικό Εθνικό Αρχείο. Όπως ανακάλυψε, το FBI είχε τοποθετήσει «κοριούς» σε δύο λάμπες στο δωμάτιο του ΜΛΚ στο ξενοδοχείο Willard της Ουάσιγκτον. Έτσι, πράκτορες της υπηρεσίας κατέγραφαν από γειτονικά δωμάτια όσα γίνονταν εκεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον τότε αναπληρωτή διευθυντής του FBI, Γουίλιαμ Σάλιβαν, ο Αμερικανός ιερέας των Βαπτιστών έκανε σεξιστικά αστεία με φίλους του, ενώ σε διπλανό δωμάτιο αναφέρεται το περιστατικό του βιασμού. Ο πάστορας επισκέφτηκε τον ΜΛΚ στην Ουάσιγκτον με αρκετές… ενορίτισσες και συζήτησαν ποιες από αυτές, θα ήταν κατάλληλες για φυσιολογικές και παρά φύση σεξουαλικές πράξεις.

Δείτε σχολιαστικό βίντεο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις:

Το FBI είχε… εμμονή μαζί του

Όπως αναφέρει το έγγραφο, «όταν μια από τις γυναίκες διαμαρτυρήθηκε ότι δεν τα εγκρίνει αυτά, ο Λόγκαν Κιρς αμέσως τη βίασε», ενώ ο ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος παρακολουθούσε. Πάντως, ο ιστορικός Γκάροου ασκεί και κριτική κατά των πρακτόρων του FBI αφού ήξεραν για τον βιασμό αλλά δεν έκαναν κάτι για να τον σταματήσουν.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το FBI ασχολείται με τον δημοφιλή ιερέα αφού η εν λόγω υπηρεσία έχει στη διάθεσή της καταγραφές και αρχεία πολλών ετών. Αλλά ένα δικαστήριο το 1977 απαγόρευσε τη δημοσιοποίησή τους για 50 χρόνια.

Θυμίζουμε πως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δολοφονήθηκε σε ξενοδοχείο στο Μέμφις το 1968, όταν τον βρήκε η δολοφονική σφαίρα μιας κυνηγετικής καραμπίνας Ρέμινγκτον, από το παράθυρο της απέναντι πανσιόν.

Δείτε παλαιότερα βίντεο για το FBI και τον ΜΛΚ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Aποκαλύψεις για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι – Δημοσιοποιήθηκαν χιλιάδες φάκελοι

Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός θρύλος και ακτιβιστής Ντικ Γκρέγκορι

Χίλαρι Κλίντον: το Γέιλ, ο Μπιλ Κλίντον, το σκάνδαλο Λεβίνσκι και η προεδρική υποψηφιότητα

Lee Radziwill: Η μικρότερη αδερφή της Τζάκι Ο΄ που λέγεται ότι είχε σχέση με τον Κένεντι- Η αντιζηλία, ο γάμος με τον Πολωνό πρίγκιπα και πώς έχασε τον Ωνάση

Τζάκι Κένεντι: Έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια

Σχετικά άρθρα