Δίαιτα για εργαζόμενες μαμάδες: Πώς θα ελέγξω τις θερμίδες που παίρνω;

Δεν μπορώ να αδυνατίσω. Δουλεύω σε μια εταιρεία 9-5, το μεσημέρι τρώω εκεί. Αν πεινάω βάζω μεγάλες ποσότητες. Δεν μπορώ να κουβαλάω ταπεράκι από το σπίτι. Όταν σχολάω πάω σπίτι και όλο και κάτι τρώω. Αποτέλεσμα; Δεν μπορώ να χάσω γραμμάριο. Πάντα ήμουν αδύνατη, όμως μετά τα παιδιά δεν μπορώ να πειυαρχήσω. Πριν 2 χρόνια έχασα κάποια κιλά, αλλά δεν μπόρεσα να τα κρατήσω. 7 κιλά θέλω να χάσω, τι να κάνω; Έχω απελπιστεί…

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχεις εντοπίσει πολύ σωστά τον φαύλο κύκλο που σε οδηγεί στην αύξηση βάρους. Όταν μένουμε νηστικοί για ώρες ή τσιμπολόγημα ασυναίσθητα είναι πιθανόν να μην μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα στο γεύμα και να προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από ότι καίμε γεγονός που αυξάνει το βάρος μας

Επομένως η μόνη λύση είναι να προσπαθήσεις ξεκινώντας με ένα καλό πρωινό στο σπίτι ή στην δουλειά και συνεχίζοντας με μικρά θρεπτικά και εύκολα μεταφερόμενα σνακ ανά περίπου 2 ώρες και αμέσως μετά το σχόλασμα στο δρόμο για το σπίτι ώστε να ελέγξεις καλύτερα την πείνα σου.

Τα σνακ που θα επιλέξεις, όμως καλό θα ήταν να έχουν να είναι ανεπεξέργαστες τροφές, πλούσιες σε φυτικές ίνες σε συνδυασμό με λιπαρά ή πρωτεΐνη, ώστε να μην προκαλούν σκαμπανεβάσματα στη γλυκόζη σου και πείνα και φυσικά να μην ξεφεύγεις από τις ενεργειακές σου ανάγκες συνολικά. Σε αυτό θα σε βοηθήσει να αποφεύγεις τροφές με ζάχαρη, από άσπρο αλεύρι, όπως επίσης χυμούς και καφέδες με ζάχαρη, κρέμα ή πολύ γάλα.

Λίγο τυρί, γιαούρτι ή ξηροί καρποί μαζί φρούτα (που δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα με μαχαίρι ή κομμένα και ραντισμένα με λίγο) sticks λαχανικών, μπάρες (με έξτρα φυτικές ίνες ή πρωτεΐνη), μικρές αραβικές ή τοστάκι με τυρί, τόνο ή κοτόπουλο  είναι κάποιες ενδεικτικές λύσεις.

Ένας πτυχιούχος διαιτολόγος θα μπορούσε να σε βοηθήσει να βρεις τι ταιριάζει στην καθημερινότητα σου και στις ανάγκες σου ώστε να πετύχεις και να διατηρήσεις τον στόχο σου.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιος είναι ο σίγουρος τρόπος για να χάσω κιλά μέχρι το καλοκαίρι;

Κάνε τη δίαιτα των 16 ωρών που έχει… τρελάνει το Χόλιγουντ!

Δίαιτα: Γιατί δεν χάνω κιλά ενώ προσπαθώ;

Σχετικά άρθρα