Επαναληπτικές εκλογές 2019: Πώς ψηφίζω την Κυριακή (2/6)

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εκλογές σε συνολικά 51 δήμους της περιφέρειας Αττικής, από τις 07.00 μέχρι τις 19.00.

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από το 50% για να εκλεγούν από την πρώτη φορά. Στον δεύτερο γύρο λοιπόν, οι πολίτες θα ψηφίσουν μόνο για περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ όσοι δήμοι έχουν επιλέξει δήμαρχο θα ψηφίσουν μόνο για την περιφέρεια.

Πώς ψηφίζεις στον β’ γύρο

Στους δήμους όπου οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για δήμαρχο και περιφερειάρχη, θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα ψηφοδέλτια των δύο πρώτων συνδυασμών της πρώτης Κυριακής. Δεν χρειάζεται σταυρός, παρά μόνο η τοποθέτησή του ψηφοδελτίου που επιθυμεί ο ψηφοφόρος στον φάκελο.

Όποιος επιθυμεί να πληροφορηθεί για τους υποψήφιους συνδυασμούς στην περιφέρεια και τον δήμο του, δύναται να πάρει πληροφορίες από τον οικείο Δήμο. Είναι ο αρμόδιος και εκδίδει, δημοσιεύει και αναρτά το πρόγραμμα εκλογής.

Επαναληπτικές εκλογές χωρίς διόδια

Σημειώνεται πως δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται η διέλευση από τα διόδια, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, κατά το διάστημα της διενέργειας των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους, η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (προς Κυριακή) έως και τα μεσάνυχτα (00:00) της προσεχούς Κυριακής, 2 Ιουνίου.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών πατώντας εδώ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ημερομηνία για εθνικές εκλογές 2019: Πότε ψηφίζουμε τελικά;

Πώς πανηγύρισε τη νίκη της στις δημοτικές εκλογές η Κατερίνα Γκαγκάκη;

Εκλογές: Ποιο κανάλι κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης;

Εκλογές: Πολλά τα ευτράπελα – Ο καβγάς, οι νιόπαντροι και τα… άλογα

Γιάνης Βαρουφάκης: Τα πάνω… κάτω με την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Ευρωεκλογές 2019: Πόσες έδρες παίρνει το κάθε κόμμα

Σχετικά άρθρα