Κατερίνα Βρανά: Η αφοπλιστική stand up comedian με το φουντωτό μαλλί που έκανε τον Λάκη Λαζόπουλο να δακρύσει – Το σοκ, η τύφλωση και ο… θάνατος

Κατερίνα Βρανά. Ένα όνομα με τόση δύναμη και ιστορία. Η ξεκαρδιστική stand up comedian φιλοξενήθηκε στο πλατό του OPEN Beyond και την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι».

Τα λόγια και οι πράξεις μαρτυρούν πως η γοητευτική stand up comedian δεν ανήκει σε εκείνους τους ανθρώπους που τα παρατούν όσο επώδυνη και αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Αν και κανείς μπορεί να φανταζόταν πως θα είναι αδύνατο να συνέλθει από κάτι τέτοιο, η Κατερίνα Βρανά αποδεικνύει πως το αδύνατο γίνεται δυνατό αν το θες.

Μίλησε για όλους και για όλα

Εκεί, πλάι στον αγαπητό παρουσιαστή, συγκίνησε αναφερόμενη στην περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της. Αλλά το έκανε με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει. Με χιούμορ! Αναφέρθηκε στα όσα έζησε στο νοσοκομείο της Μαλαισίας αλλά και της Ελλάδας, σε πολλά αστεία περιστατικά σε σχέση με την ασθένειά της, αλλά και στη φάρσα που ήθελε να της κάνει η οικογένειά της όσο νοσηλευόταν.

https://www.instagram.com/p/BJ-AEEFBCHM/

Η γνωστή κωμικός μίλησε για όλους και για όλα, χωρίς να χάσει στιγμή το χαμογέλό της. «Η λύπηση είναι άχρηστο συναίσθημα. Βοηθήστε όποιον έχει ανάγκη. Μπορεί να μιλάω σαν μεθυσμένη αλλά ζω και θα γεράσω», τόνισε.

https://www.youtube.com/watch?v=SIlg04TdYPc

Έφτασε κοντά στον θάνατο

Τoν Απρίλιο του 2017 η Κατερίνα Βρανά βρέθηκε στη Μαλαισία για μια σειρά παραστάσεων. Εκεί υπέστη ένα σηπτικό σοκ που την έφερε τρεις φορές κοντά στον θάνατο. Επηρεάστηκαν όλα της τα όργανα, έχασε την όρασή της και μετά από 4 εγχειρήσεις και 5μηνη νοσηλεία ατρόφησαν όλοι της οι μύες.

https://www.instagram.com/p/Bx7uIcQIxt-/

Έγινε σταδιακά, μέσα σε δύο ημέρες. Τους έλεγα «παιδιά, κάτι συμβαίνει με τα μάτια μου, αλλά νόμιζα πως ίσως είναι από τα φάρμακα και την κούραση». Όταν λοιπόν της έκαναν την επέμβαση για να σταματήσουν αυτή τη νέα μικρή αιμορραγία, τυφλώθηκε!

Οι γιατροί τα είχαν «παίξει»!

«Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως είχε δηλητηριαστεί όλο μου το σώμα. Έπαθα σηψαιμία, σηπτικό σοκ και με έριξαν σε κώμα για να μου κάνουν εντατική αιμοκάθαρση», περιέγραψε η  Κατερίνα Βρανά στο People σχετικά με την οδυνηρή περιπέτεια υγείας που πέρασε.

https://www.instagram.com/p/BKiUU_bhzrv/

«Το είδα όμως να έρχεται. Σκεφτόμουν πως, αφού το καταλάβαινα πως έρχεται, με τον ίδιο τρόπο θα έφευγε. Αυτό έλεγε η λογική μου. Οι γιατροί τα είχαν παίξει, ήταν τρελαμένοι, φώναζαν οhh, she’s gone blind». Ανέφερε πως οι Μαλαισιανοί έφερναν γιατρούς από διάφορες ειδικότητες.

Την έμαθαν και στην Αμερική

«Ήταν συναρπαστικά τα όσα μου συνέβαιναν. Είναι τόσο μοναδική η περίπτωση μου που έφτασε μέχρι την Αμερική, αφού φίλος μου γιατρός που είχε βρεθεί σε ένα ιατρικό συνέδριο μου είπε πως αναφέρθηκα ως η περίπτωση της Ελληνίδας στη Μαλαισία», έχει δηλώσει η ίδια.

https://www.instagram.com/p/BK5VpT1hFgK/

Τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους, βγήκε  από το νοσοκομείο και ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης ώστε να μπορέσει να ξαναπερπατήσει αλλά παράλληλα να ανακτήσει τη χρήση του μυϊκού της συστήματος. Πλέον, η κατάστασή της είναι σαφώς βελτιωμένη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια από κάποιον.

https://www.instagram.com/p/BwPPBK0nhXb/

Οι συνάδερφοί της «ένωσαν» τις φωνές τους

Γεννημένη στην Αθήνα, έχει μεγαλώσει στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά έχει σπουδάσει υποκριτική στο Λονδίνο. Το όνομά της έχει συνδεθεί με άλλων γνωστών καλλιτεχνών όπως είναι ο Λάμπρος Φισφής, η Χρύσα Κατσαρίνη, ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης και ο Mikeius.

https://www.instagram.com/p/BO1s4N7B2qL/

Μάλιστα, η παραπάνω ομάδα μαζί με 15 ακόμα άτομα – συναδέρφους τους, θέλησαν να τη στηρίξουν εμπράκτως και διοργάνωσαν μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη σε εκείνη. Πριν από ένα χρόνο περίπου, «ένωσαν» τις φωνές τους με σκοπό να ενισχυθεί οικονομικά όσο αφορά στην αποκατάσταση της υγείας της.

«Πού πάει αυτή η χώρα…;»

Βέβαια, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Τρίτης (28/5), έθιξε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στη χώρα μας. Μα το έκανε με τον προσωπικό της τρόπο. «Πήγα στο εμπορικό για ψώνια με το καροτσάκι και 3 διαφορετικά άτομα έπεσαν πάνω μου».

https://www.instagram.com/p/BRq4KU7lSCS/

«Και καλά δεν είδαν το καροτσάκι… Τα μαλλιά μου; Τρία διαφορετικά άτομα έπεσαν πάνω μου και δεν ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη ούτε ένα αυτόγραφο. Πού πάει αυτή η χώρα;», αναρωτήθηκε με το κοινό να τη χειροκροτά. Μάλιστα, ο Λάκης Λαζόπουλουλος, την ώρα που την αποχαιρετούσε και έκλεινε την εκπομπή με δάκρυα στα μάτια, της αφιέρωσε ένα τραγούδι.

https://www.instagram.com/p/Br25ZrAnYVB/

Δίνει την προσωπική της «μάχη»

Ωστόσο, η αφοπλιστική κωμικός δεν «έχτισε» γύρω της τείχη ώστε να ζήσει στη μιζέρια και τη θλίψη, αρνούμενη να δώσει την προσωπική της «μάχη». Αντιθέτως, καθημερινά επιλέγει να καταβάλλει τον προσωπικό της αγώνα και να ζει με πάθος και αισιοδοξία, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

https://www.instagram.com/p/BR-esJ4Bx7j/

Είναι σαν να φωνάζει διαρκώς: «Ξεπέρασέ το, φίλε»! Και το ότι δίνει το παρών σε εκπομπές και παραστάσεις της είναι σημαντικό δείκτης της στάσης που επιλέγει να κρατήσει. Όσες παραστάσεις άρχισε να δίνει ξανά μετά την περιπέτεια της υγείας της, έγιναν sold out!

Ανήκει στους πιο αστείους κωμικούς παγκοσμίως

Η επιτυχία και η ανταπόκριση που έβρισκε τόσο στο ελληνικό όσο και στο ξένο κοινό ήταν κάτι που συνέβαινε ανέκαθεν. Για αυτό και το 2016, το CNN τη συμπεριέλαβε στους πιο αστείους κωμικούς παγκοσμίως κερδίζοντας την τρίτη θέση στο διαγωνισμό «Funniest Person In The World» του Laugh Factory.

https://www.instagram.com/p/BSvmNz3lqE8/

Γνώρισε την επιτυχία παγκοσμίως, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά stand up comedian shows σε Ελλάδα, Αγγλία, Αυστραλία και Αμερική. Η ίδια έχει δηλώσει πως η Miss Piggy από το Muppet Show είναι το είδωλό της ενώ αγαπάει τις ντομάτες, τις αλμυρές γεύσεις, τα φλαμίνγκο καθώς και την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.

Αν και το θέμα με την υγεία της είναι μια διαδικασία που της κόστισε ψυχικά, σωματικά, αλλά και οικονομικά, η Κατερίνα δεν το βάζει κάτω.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κατερίνα Βρανά: μια κινητήριος δύναμη με αφοπλιστικό χιούμορ!

Κατερίνα Βρανά: Η συγκινητική ανάρτηση της στο Facebook

Κατερίνα Βρανά: Πήρε εξιτήριο έπειτα από 3,5 μήνες νοσηλείας!

Ποτέ δεν θα μπορέσω να σε… συναρμολογήσω ολοκληρωτικά…

Ντέμης Βαλκάνος: Ο κούκλος Έλληνας σωματοφύλακας της οικογένειας των Καρντάσιαν με το αφοπλιστικό χαμόγελο – Πώς από την Ερέτρια κατέληξε στο Λος Άντζελες

Τζέιμι Όλιβερ: Ο δυσλεκτικός «γυμνός» σεφ που παράτησε το σχολείο στα 16 του, μισεί τις γραβάτες και… θάβει συναδέρφους του – Από τα εκατομμύρια στη χρεωκοπία

Πενέλοπε Κρουζ: Η μούσα του Αλμοδοβάρ που έκανε γυμνό στα 15 της και συνήθιζε να βγάζει τα νύχια των ποδιών της – Η πρώτη Ισπανίδα που πήρε Όσκαρ και κάνει τον Χαβιέ Μπαρδέμ να «λιώνει»

Σχετικά άρθρα