Έχω πληγωθεί πολύ, κανείς δεν ενδιαφέρεται για μένα – Όλοι κοιτούν τα δικά τους!

Δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει μα πω απλά ότι τον τελευταίο καιρό έχω παρατήσει τα πάντα.. δεν το έχω κάνει χωρίς λόγο. Έχω πληγωθεί, με έχουν εκμεταλλευτεί και με έχουν παρατήσει. Και μπορεί κάποιοι να το παίρνουν σε φάση ” δεν πάνε στο διάολο, δεν με νοιάζει” και εγώ κάπως έτσι ήμουν στην αρχή τον πρώτο μήνα.. αλλά μετά τα σκεφτόμουν όλο και περισσότερο και έκανα αρκετές προσπάθειες να ξαναέρθω κοντά με τα συγκεκριμένα άτομα.. Όλα τα άτομα εκτός από τη σχέση μου κοιτάνε μόνο τα δικά τους.. Η κολλητή μου πχ μου στέλνει μήνυμα και μου λέει “πώς είσαι”,της λέω “καλά” και αρχίζει τα δικά της.. Δεν λέω, μου αρέσει να τη βοηθάω αλλά εντάξει… Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να της πω έμμεσα κάποια πράγματα αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνει…

thlipsi katathlipsi

Δεν ενδιαφέρεται κανείς για μένα

Πάμε τώρα στους γονείς μου.. Το μόνο που με ρωτάνε είναι ” πώς πάει η σχολή και πώς πάει το διάβασμα”. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Και με στεναχωρεί γιατί τους έχω μιλήσει πολλές φόρες γιατί έχω και μικρο αδελφό και τους λέω ότι άμα ο άνθρωπος είναι πληγωμένος και δεν έχει διάθεση, δεν μπορεί να κάνει τίποτα.. έχουν δείξει και αλλιώς ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.. τον τελευταίο καιρό έχω πάψει να ελπίζω.. έχω παρατήσει τη σχολή, το διάβασμα, τα πάντα όλα και ξαφνικά έχω την τάση να διώχνω τον άνθρωπο που αγαπώ όσο τίποτα… Τον διώχνω διότι πιστεύω ότι θα έχει καλύτερο μέλλον χωρίς έμενα.. Το ίδιο και για τους γονείς μου.. Αυτά. δεν ξέρω τι άλλο να σας πω..

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη

Νιώθω την ανάγκη να σε συμπονέσω που υποφέρεις τόσο συναισθηματικά αλλά και να σε ταρακουνήσω για αυτό που προκαλείς, εν μέρει,  και η ίδια στον εαυτό σου. Διαβάζοντας αυτά που γράφεις έχω την αίσθηση πως καταρχάς εσύ δίνεις πολύ χώρο στους άλλους για να μιλήσουν, να εκφραστούν, να φέρουν τις ανάγκες σου και εσύ η ίδια παραγκωνίζεις τις δικές σου. Είναι κάτι που δεν το κάνουν από μόνοι τους οι άλλοι, εάν δεν διεκδικήσει κάποιος το δικαίωμά του, ο άλλος συνήθως δεν του το προσφέρει από μόνος του.

Μίλα ανοιχτά στους άλλους!

Σχετικά με τη φίλη σου όταν σε ρωτάει αν είσαι καλά, εάν δεν είσαι, να της το πεις και να αρχίσεις να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου σιγά σιγά στην αρχή.  Επίσης, σε αυτές τις περιπτώσεις το να μιλήσεις στη  φίλη σου ανοιχτά και να της πεις τον προβληματισμό σου σαν σκέψη, ή σαν ερώτηση εάν το έχει  καταλάβει αυτό που νιώθεις θα είναι πολύ βοηθητικό και συνεπές απέναντι στον εαυτό σου.

monaksia

Σχετικά με τους γονείς σου θα είναι επίσης πολύ καλό να μοιραστείς μόνο το συναίσθημά σου ή και το παράπονό σου για το αν ενδιαφέρονται ή όχι για εσένα. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι εσύ η ίδια θα εκφραστείς και θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να σεβαστεί εσένα την ίδια θα σου δώσει δύναμη και αξία.

Να μην συνεχίσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου και να αφήσεις τα πράγματα ή τους ανθρώπους που σου κάνουν καλό να φύγουν γιατί δεν τους αξίζεις, βρες την αξία σου, εσύ από μόνη σου, αφιέρωσε χρόνο στο να γνωρίσεις τον εαυτό σου, τα θετικά σου και τα αρνητικά σου, τα ενδιαφέροντά σου, τα γούστα σου και τα ταλέντα σου.

Μην αφήσεις πάνω από όλα εσύ τον εαυτό σου παραπονεμένο!

 

Λουκία Αποστολίδη,
Ψυχολόγος, Msc Ψυχολόγος της Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δραματοθεραπεύτρια
[email protected],
http://www.psychotherapycenter.gr/

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εφηβεία: Έχω κατάθλιψη, οι γονείς μου δεν με καταλαβαίνουν

Δεν με καταλαβαίνει κανείς. Νιώθω μόνη και εγκλωβισμένη!

Εφηβική κατάθλιψη: Πώς να την αναγνωρίσετε

Κραυγή αγωνίας μιας έφηβης: «Έχω βαρεθεί να αισθάνομαι άσχημη»!

 

 

Σχετικά άρθρα