Υπόθεση Novartis: Ποια στελέχη… κυνηγά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Η υπερτιμολόγηση συγκεκριμένου σκευάσματος της Novartis το έτος 2008 οδήγησε την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά 3 προσώπων.

Είναι σε βάρος ανώτερου υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας, το επίμαχο έτος, αλλά και σε βάρος δύο στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας.

Το φάρμακο ήταν για ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη

Η δίωξη ασκήθηκε για το φάρμακο που κυκλοφόρησε η ελεγχόμενη εταιρία το 2008. Αφορά σε ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη. Έλαβε αρχική τιμή πώλησης στην Ελλάδα κατά πολύ υψηλότερη από εκείνη που είχε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, ο αρμόδιος υπάλληλος του υπουργείου, μέλος της Διεύθυνσης Τιμών φαρμάκου που βεβαίωσε την αυξημένη τιμή του σκευάσματος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η τιμή ήταν αυξημένη κατά 14 ευρώ!

Οι υπάλληλοι της Novartis, ο επικεφαλής καθώς και μία υπάλληλος του τμήματος Market Access της φαρμακοβιομηχανίας, κατά τον επίμαχο χρόνο, διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στην ψευδή βεβαίωση του στελέχους του υπουργείου Υγείας.

Στο κατηγορητήριο, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αναφέρονται σε μεγάλη ζημιά του Δημοσίου από την τιμή, τουλάχιστον 14 ευρώ αυξημένη, που έλαβε το εν λόγω σκεύασμα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υπόθεση Novartis: Αίρεται η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου

Υπόθεση Novartis: Πώς η διαφημιστική έπαιζε τον ρόλο του «πλυντηρίου»

Υπόθεση Novartis: «Πλούσιο» το υλικό της δικογραφίας

Ανδρέας Λοβέρδος ο καθηγητής, ο πολιτικός και… η υπόθεση Novartis

Υπόθεση Novartis: Είναι η νέα Siemens; – 2 πρώην πρωθυπουργοί και 8 υπουργοί εμπλέκονται σε μίζες εκατομμυρίων

Υπόθεση Novartis: Τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται και οι «απολογίες» τους στη βουλή

Λίνα Νικολοπούλου: Η γυναίκα «σκάνδαλο» του Γιάννη Στουρνάρα- Η Novartis, τα 400.000€ από το ΚΕΛΠΝΟ και η δίκη με τον Βαξεβάνη

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X