Παίζει ρόλο η ποσότητα του σπέρματος στην εκσπερμάτωση για να μείνω έγκυος;

Έκανα σεξ με το αγόρι μου και τελείωσε με προφυλακτικό μέσα. Όταν τελείωσε καταλάβαμε ότι τα υγρά είχαν βγει από το προφυλακτικό, χωρίς αυτό να έχει σπάσει. Ανησυχώ μήπως κατά την διάρκεια μετακινήθηκε και δεν το καταλάβαμε και βγήκαν υγρά κατά τη διάρκεια. Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης;

Στο ερώτημά σας απαντά ο δρ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πιθανότητα να υπάρξει εγκυμοσύνη εξαρτάται από την ποσότητα του σπέρματος που μπορεί να έχει μπει μέσα στον κόλπο και την ποιότητά του.

Όμως, σε κάθε τέτοια περίπτωση, το σημαντικότερο είναι να ξέρουμε αν η γυναίκα ήταν σε γόνιμες ημέρες του κύκλου ή όχι, διότι εγκυμοσύνη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν η γυναίκα βρίσκεται σε γόνιμες ημέρες. Για να υπολογίσει η ενδιαφερόμενη, πότε περίπου βρίσκεται σε γόνιμες ημέρες, είναι απαραίτητο να έχει σταθερό κύκλο.

Συμπερασματικά, οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη είναι λίγες, αλλά δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Καλό είναι, αν έχετε τέτοια “ατυχήματα”, να βρείτε μία πιο αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, την οποία πρέπει να βρείτε συμβουλευόμενη τον γυναικολόγο σας.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη: «Είμαι σχεδόν 4 μηνών έγκυος. Μπορώ να κάνω διακοπή κύησης»;

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη: Πώς θα την αποφύγετε

Σχετικά άρθρα