Κ. Νοτοπούλου: «Το μόνο λάθος μου ήταν οι ροζ γόβες που φόρεσα»…

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν τα κατάφερε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά όπως λέει η ίδια σε συνέντευξή της δεν έχει κάνει κάτι λάθος στην προεκλογική της εκστρατεία εκτός από το αν θεωρείται λάθος οι ροζ γόβες που φόρεσε κάποια στιγμή.

Επίσης κριτίκαρε την στάση του Γιάννη Μπουτάρη που όπως είπε η ίδια δεν συμπορεύτηκε στον αγώνα της για την διεκδίκηση του δήμου.

Αναλυτικά μιλώντας στο grtimes τόνισε:

Προσωπικά λάθη κάνατε;

Συνηθίζω να κάνω έντονη αυτοκριτική αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω λάθη από την παράταξή μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πράγματι έκαναν λάθη. Αν είναι λάθος ότι κάποια στιγμή έβαλα ροζ γόβες και συζητήθηκε τόσο, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Λάθος ίσως ήταν ότι έχασα τόσο χρόνο, προκειμένου να πείσω ανθρώπους να συμπορευτούν μαζί μας, ανθρώπους που ήδη μοίρασαν την εξουσία από άλλες θέσεις.

Ήταν λάθος ότι δεν εμφανιστήκατε ως μια υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη με τον κ. Ήλιοπουλο στον δήμο Αθηνών που πέρασε στον δεύτερο γύρο παρά τα μεγάλα ποσοστά της ΝΔ;

Η Αθήνα είναι μια εντελώς διαφορετική πόλη. Δεν παρακολούθησα την καμπάνια του Νάσου. Εμείς πορευτήκαμε με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά γιατί αυτή την παράταξη θέλαμε να δημιουργήσουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι μια δύσκολη πόλη και η απλή αναλογική ευνόησε όλους τους συνδυασμούς να προκριθούν. Εμείς βγήκαμε μεσα από μια κατακερματισμένη Πρωτοβουλία και το Μακεδονικό.

Το Μακεδονικό επηρέασε τα αποτελέσματα;

Εντέλει φάνηκε ότι επηρέασε και την παράταξη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε η αγωνία των συμπολιτών μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταγράψει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα διαφορετικά ποσοστά. Είμαστε οι μόνοι που λύσαμε ζητήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Η παράταξή μας κατάφερε να εκλέξει επτά δημοτικούς συμβούλους, την ώρα που η Ανοιχτή Πόλη, η «καρδιά» της «Θεσσαλονίκη Μαζί» είχε μόλις δυο συμβούλους με έναν ΣΥΡΙΖΑ καβάλα στ’ άλογο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε λάθη κατά την προεκλογική περίοδο;

Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να συγκροτήσουμε ένα ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο. Όποιος δεν συνέβαλε, και ο δήμαρχος, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εσείς θα παρακολουθήσετε την προεκλογική μάχη Ζέρβα- Ταχιάου για να δείτε ποιος θα σας πείσει; Η Κατερίνα Νοτοπούλου θα ψηφίσει Ζέρβα ή Ταχιάο ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο στην κάλπη;

Η Κατερίνα Νοτοπούλου θα κάνει ό,τι αποφασίσει η παράταξη. Θα μείνουμε πιστοί σε αυτό που λέγαμε προεκλογικά. Εμείς θα συνδιοικούσαμε μόνο σε μια προοδευτική κατεύθυνση.

Άρα αποκλείετε το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσετε με κάποιον εκ των δυο…

Δεν βλέπω να έχει κάποιος από τις δυο εναλλακτικές μια προοδευτική κατεύθυνση.

Θα είστε παρούσα στα δημοτικά συμβούλια;

Φυσικά. Με εξέλεξε ο λαός της Θεσσαλονίκης. Μας έδωσε μια ισχυρή δύναμη για να τον εκπροσωπήσουμε στο δήμο.

Η μετάβασή σας από το πρωθυπουργικό γραφείο, στο υπουργείο και μετά στο δήμο ήταν εύκολη;

Φριχτά δύσκολη. Ήταν πολύ απαιτητική. Στο πρωθυπουργικό γραφείο δώσαμε αγώνες και μάχες. Το γραφείο του Πρωθυπουργού ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Το ΥΜΑΘ ήταν μια μεγάλη πρόκληση: πως ένα άχρηστο υπουργείο μετατρέπεται σε χρήσιμο υπουργείο και ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ένα στοίχημα ζωής.

Πηγή: grtimes

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο ανασχηματισμός έγινε… γυναικεία υπόθεση: 4 δικηγορίνες, μία κτηνίατρος και η όμορφη Κατερίνα Νοτοπούλου που έγινε υφυπουργός από τα 30!

Κατερίνα Νοτοπούλου: Ποια είναι η νέα 30χρονη υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης;

Κατερίνα Νοτοπούλου: η νεώτερη αξιωματούχος της κυβέρνησης επικεφαλής στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη

 

Σχετικά άρθρα