«Σεισμός» στην πολιτική σκηνή – Οι παραιτήσεις λίγο πριν τις εκλογές

Πανικός επικρατεί στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής 26η Μαΐου και την προκήρυξη για εθνικές εκλογές την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Κόμματα διαλύονται, πολιτικοί παραιτούνται και οι φήμες… οργιάζουν για το ποιος τελικά θα υποστηρίξει ποιον.

Παραιτείται ο Σταύρος Θεοδωράκης;

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Ποταμιού, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης και τοποθετήθηκε υπέρ της ανάληψης της ηγεσίας από τον Γιώργο Μαυρωτά.

Επίσης εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του Ποταμιού στις επικείμενες εκλογές, αν και θα ακούσει τα στελέχη του Ποταμιού σε ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να εκφράσει την τελική του θέση.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Διαλύεται η Ένωση Κεντρώων;

Την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σαρίδης.

Ο κος Σαρίδης, όπως αναφέρει, θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Κατόπιν αυτής του της απόφασης, διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Μάλιστα, ο- πλέον- ανεξάρτητος βουλευτής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης τον Μάιο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

Θα κατέβει στις εκλογές ο Πάνος Καμμένος;

Αναστάτωση φαίνεται πως επικρατεί και στο κόμμα των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου μετά το 0,8% που έφεραν στις εκλογές, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45.046 ψήφους.

Το κλίμα χαρακτηρίζεται… βαρύ και οι φήμες θέλουν να υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα πρέπει να κατέβει το κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Σύμφων με πληροφορίες από το documentonews, στέλεχος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι η στάση πολλών είναι υπέρ της καθόδου στις εκλογές αν και δεν φαίνεται να έχουν όλοι την ίδια άποψη.

Όπως και να έχει, όμως, την τελική απόφαση θα την πάρει ο πρόεδρος του κόμματος. Θυμίζουμε πως συνεδριάζουν αυτή τη Δευτέρα.

Θα μείνει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Κυριάκος Βελόπουλος;

Μολονότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατάφερε να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι έτοιμος να παραιτηθεί προκειμένου να κατέβει στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο.

«Με ενδιαφέρει το Εθνικό Κοινοβούλιο. Ο στόχος μου είναι οι εθνικές εκλογές για να μπορώ να κάνω αυτό που εφαρμόζω στις δικές μου επιχειρήσεις. Το ζυγίζω αλλά δεν το βλέπω να μένω στο Ευρωκοινοβούλιο».

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Πάντως, αν φύγει από τη θέση του ευρωβουλευτή, θα την πάρει ο Φράγκος Εμμανουήλ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιάνης Βαρουφάκης: Τα πάνω… κάτω με την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Ευρωεκλογές 2019: Πόσες έδρες παίρνει το κάθε κόμμα

Εκλογές: Πολλά τα ευτράπελα – Ο καβγάς, οι νιόπαντροι και τα… άλογα

Κ. Νοτοπούλου: «Το μόνο λάθος μου ήταν οι ροζ γόβες που φόρεσα»…

Πώς πανηγύρισε τη νίκη της στις δημοτικές εκλογές η Κατερίνα Γκαγκάκη;

Σχετικά άρθρα