Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Ομελέτα φούρνου με μπέικον και λαχανικά
omeleta-fournou

Ομελέτα φούρνου με μπέικον και λαχανικά

Ομελέτα φούρνου: ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο πιάτο, ιδανικό για πρωινό, βραδινό αλλά και για brunch με φίλους ή μεταξύ σας!

Συστατικά

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. μπρόκολο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε κύβους
  • 6 φέτες μπέικον σε κύβους
  • 8 αβγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κουταλιά κορν φλάουαρ
  • Αλάτι πιπέρι

Βήματα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το μπρόκολο, το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το μπέικον. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος βάζετε αλάτι και πιπέρι. Σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά.

Στη συνέχεια, αναμιγνύετε το κορν φλάουαρ, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στα αβγά στο μίγμα με το γάλα και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύετε.

Λαδώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο. Αδειάζετε το μίγμα στο σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για περίπου 25’-30’ ή μέχρι να σφίξει η ομελέτα.

TIP: Μπορείτε να προσθέσετε ή/και να αντικαταστήσετε τα λαχανικά της συνταγής με οποιαδήποτε άλλα λαχανικά προτιμάτε.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ομελέτα με αβοκάντο και παρμεζάνα

Ρολά ομελέτας με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και τυρί κρέμα

Ρολάκια ομελέτας με καπνιστό σολομό

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Η συνταγή για το τέλειο brunch (ΒΙΝΤΕΟ)

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X