Ποιες τροφές βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού;

Το σώμα μας αποτελείται από περισσότερο από 60% νερό. Ωστόσο, χάνουμε τακτικά ρευστά μέσω ούρων, αναπνοής και εφίδρωσης. Για να ξεπεραστεί αυτή η έλλειψη, είναι σημαντικό να καταναλώνετε νερό κατά βούληση, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα γλυκά ή τα γλυκά ποτά, καθώς και το αλκοόλ.

Προσπαθήστε να πίνετε νερό ακόμα και χωρίς να διψάτε, ειδικά εάν κάνει ζέστη και ανήκετε στις πιο ηλικιωμένες κατηγορίες του πληθυσμού. Στην ιδανική περίπτωση, συνιστάται να πίνετε 1 έως 1,5 λίτρα νερού την ημέρα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να φτάσετε εκεί.

Ρυθμίστε το ξύπνημά σας

Αν ψάχνετε για μια… ριζοσπαστική λύση για να πιείτε περισσότερο νερό, προγραμματίζετε τακτικά συναγερμούς όλη την ημέρα. Και αν χρειάζεστε ένα ακόμη πιο αυστηρό σύστημα, χρησιμοποιήστε ένα δείκτη για να υποδείξετε τα επίπεδα νερού και τα χρονικά όρια στο μπουκάλι σας για να μάθετε πόση ποσότητα νερού θα έπρεπε να καταναλώσετε. Αυτή η «στρατιωτική» μέθοδος έχει αποδεδειγμένα κάποια καλά αποτελέσματα.

nero-krevati

Πιείτε με καλαμάκι

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα ποτά σε μπαρ σχεδόν πάντα σερβίρονται με καλαμάκια: πιείτε περισσότερο και γρηγορότερα. Εφαρμόστε το ίδιο κόλπο στην κατανάλωση νερού, χάρη σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι από ανοξείδωτο ατσάλι ή μπαμπού. Θα είστε καλά ενυδατωμένοι και για πολλή ώρα.

Βρείτε το… τέλειο μπουκάλι

Όσο περισσότερο… αγαπάτε το μπουκάλι από το οποίο πίνετε νερό, τόσο περισσότερο θα θέλετε να πίνετε μέσα στην ημέρα, απλά και μόνο για να το χρησιμοποιήσετε.

Επιλέξτε ένα ανοξείδωτο μπουκάλι με τα αγαπημένα σας σχέδια. Έτσι και θα το χρησιμοποιείτε συχνά, αλλά και δεν θα το ξεχάσετε πουθενά.

Πιείτε πριν διψάσετε

Η δίψα δεν αποτελεί καλή ένδειξη της ανάγκης για ενυδάτωση. Κι αυτό γιατί, όταν γίνεται αντιληπτή, το σώμα έχει ήδη χάσει πάρα πολύ νερό, και μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι. Πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας παντού και πίνετε τακτικά για να αποφύγετε αυτή την αίσθηση.

Εντείνετε τη δίψα σας

Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε τις γευστικές απολαύσεις, προσπαθήστε να ενσωματώσετε διαφορετικές γεύσεις με το νερό σας. Λεμόνι, πορτοκάλια, βατόμουρα, βατόμουρα, φράουλες, μέντα, βασιλικός, λεβάντα, αγγούρι, καρπούζι… υπάρχουν αρώματα και γεύσεις για όλα τα γούστα!

Φάτε τροφές με νερό

Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε νερό όπως αγγούρι, μαρούλι, σέλινο, ραπανάκι, καρπούζι, ντομάτα, σπανάκι, πιπέρι, φράουλα, μπρόκολα, κολοκυθάκια και άλλα ωμά φρούτα και λαχανικά μπορούν να συμβάλουν την καθημερινή κατανάλωση νερού. Μην διστάσετε να τα ενσωματώσετε στα γεύματά σας.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πλαστικά παιδικά μπουκάλια νερού: Πόσο ακίνδυνα νομίζετε ότι είναι για το παιδί σας;

Πόσο σημαντικό είναι το νερό για την ενυδάτωση του δέρματος;

Σχετικά άρθρα