Σας αφορά: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία

Αν και ο νέος νόμος για την προστασία για την πρώτη κατοικία τέθηκε σε ισχύ ήδη από τις 30 Απριλίου, συνεχίζεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της πλατφόρμας.

Στόχος να είναι όσο το δυνατόν περισότερο λειτουργική. Μάλιστα, όσο θα διαρκεί η διαδικασία για τη ρύθμιση, θα υπάρχει προσωρινή προστασία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού.

Πόσο πρέπει να είναι η συνολική οφειλή;

Αυτό ξεκαθάρισε η προϊσταμένη του νομικού τμήματος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

«Το ύψος της συνολικής οφειλής του δανειολήπτη, όχι μόνο το ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο, αλλά και κεφαλαιοποιημένοι τόκοι και τυχόν έξοδα εκτέλεσης, τη ρύθμιση των οποίων αιτείται ο οφειλέτης, δεν θα πρέπει να είναι ανώτερο από 130.000 ευρώ ανά πιστωτή για τα στεγαστικά δάνεια».

Σπεύδουν να ρυθμίσουν χρέη με τις 120 δόσεις

Στο μεταξύ, έντονη κινητικότητα παρατηρείται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τη ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα ταμεία. Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα ευνοϊκά μέτρα με τις 120 δόσεις.

Όπως έκανε γνωστό ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης 38.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και 31.000 προς την εφορία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι 30.000 είναι φυσικά πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σας ενδιαφέρει: Ποιοι δεν κινδυνεύουν με πλειστηριασμό α’ κατοικίας

Προστασία α’ κατοικίας: Πιστώθηκαν 150 εκατ. ευρώ

120 δόσεις: «Τρέχουν» να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών

Εκλογές 2019 – Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Τι ισχύει

Σχετικά άρθρα