Το μουρουνέλαιο καλύπτει τις ανάγκες μου σε Βιταμίνη D;

Παίρνω καθημερινά Ω3 (Μollers), κυρίως για την πρόληψη Βιταμίνης D. Τώρα που ξεκινάνε οι ζέστες και θα αρχίσω να κάνω μπάνια στη θάλασσα, θα πρέπει να σταματήσω τα Ω3; Βέβαια πάντα φοράω αντηλιακό αλλά το καλοκαίρι πηγαίνω σχεδόν 2 μήνες διακοπές όπου κάνω μπάνια καθημερινώς.

Στο ερώτημά σας απάντησε η διατροφολόγος Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Καλησπέρα σας, αρχικά είναι καλό να γνωρίζετε κάποια πράγματά για τα Ω3 (Μollers). Το υψηλής ποιότητας μουρουνέλαιο, διαθέτει αυξημένη διατροφική αξία. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (DHA ,ΕΡΑ) και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D και βιταμίνης Α .
Ταυτόχρονα, περιέχει μια μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε.

Το μουρουνέλαιο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και το καλοκαίρι όπου ο οργανισμό εκτίθεται περισσότερη ώρα στο ηλιακό φως και μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D. Παρολ’ αυτά η χρήση του μουρουνέλαιου και τους καλοκαιρινού μήνες μόνο οφέλη μπορεί να σου προσφέρει.
Συνιστάται η καθημερινή έκθεση στον ήλιο για 15-20 λεπτά ημερησίως χωρίς αντηλιακό, αν είναι όμως καλοκαίρι που η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη και κυρίως τις μεσημεριανές ώρες να αποφεύγεται η έκθεση χωρίς αντηλιακό.

Και το χειμώνα να μην ξεχνάμε να μας βλέπει ο ήλιος είτε επιδιώκοντας περπάτημα με τα μπράτσα όμως έξω, είτε τις ηλιόλουστες μέρες φροντίστε να κάθεστε στη βεράντα σας επιτρέποντας να σας βλέπει ο ήλιος.

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Διατροφολόγος

www.logodiatrofis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βιταμίνη D: Η διατροφική μας ασπίδα απέναντι στα αυτοάνοσα

Βιταμίνη D: Πώς προλαμβάνει την καρδιακή ανεπάρκεια;

Ω-3 σε κάψουλα ή από ψάρι;

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα