Άρειος Πάγος: «Κλείδωσε» η νέα ηγεσία – Ποια είναι τα μέλη

Ο Άρειος Πάγος έχει νέα ηγεσία. Η Ειρήνη Καλού είναι η καινούρια πρόεδρος και η Δήμητρα Κοκοτίνη η εισαγγελέας.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χτες Παρασκευή (31/5) υπό τον Αλέξη Τσίπρα και είχε διάρκεια πάνω από 4 ώρες. Πρόκειται για απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος δέχτηκε πολλές επικρίσεις από την αντιπολίτευση.

Έντονη η ενόχληση της ΝΔ

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ο διορισμός της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, καθώς η σημερινή ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου.

Τι θα κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος;

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος υπογεγραμμένο από το υπουργικό συμβούλιο, τονίζουν ότι «όταν έρθει το σχέδιο, θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Πάντως, όπως είναι γνωστό, ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε την ενέργειά του αυτή υποστηρίζοντας ότι ζήτησε τη συναίνεση της ΝΔ «προκειμένου κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ψευδώς ότι η εκάστοτε ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι ενεργούμενο της εκάστοτε κυβέρνησης».

Διαφώνησαν υπουργοί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο υπουργοί, ο Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Γιώργος Σταθάκης διαφώνησαν με τη χρονική συγκυρία που αποφασίζεται ο διορισμός νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο αλλά και με τα πρόσωπα που επελέγησαν για την κάλυψη των θέσεων.

Επιφυλάξεις για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης εξέφρασαν και ο Γιάννης Δραγασάκης και Δημήτρης Βίτσας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δικαιοσύνη: Υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Ευρωεκλογές 2019: Πόσες έδρες παίρνει το κάθε κόμμα

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι

Π. Παυλόπουλος: «Ο πολιτικός πρέπει να επιδιώκει να είναι χρήσιμος για το δημόσιο συμφέρον»

Γιάνης Βαρουφάκης: Τα πάνω… κάτω με την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Σχετικά άρθρα