Φράουλες: Έχουν περισσότερη Βιταμίνη C άπό τα πορτοκάλια;

Οι φράουλες είναι το φρούτο που… φέρνει την άνοιξη! Και μένει στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές όλο το καλοκαίρι! Ταιριάζει τέλεια με την μπανάνα σε smoothies, φρουτόκρεμα ή απλή φρουτοσαλάτα!Είναι ένα φρούτο που σχεδόν όλοι αγαπούν, ωστόσο δεν ξέρουν πόσο ευεργετικό είναι για την υγεία!

Περισσότερη Βιταμίνη C και από τα πορτοκάλια;

Η φράουλα αποτελεί ένα από τα πιο αντιξειδωτικά φρούτα. Μάλιστα περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, σχεδόν περισσότερη από το πορτοκάλι που θεωρείται ο… βασιλιάς της Βιταμίνης C! Συγκεκριμένα, 100 γρ φράουλες  περιέχουν 60 mg Βιταμίνη C, καλύπτοντας έτσι το 50% της συνιστώμενης ημερίσιας πρόσληψης της βιταμίνης!

Πηγή κι άλλων βιταμινών!

Πέρα από βιταμίνη C, η φράουλα περιέχει Βιταμίνη Α και Β9, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου. Παράλληλα, περιέχει ποτάσιο για το νευρικό σύστημα και ασβέστιο για τα κόκκαλα.

Παράλληλα οι φράουλες κάνουν καλό στο έντερο και ρίχνουν την χοληστερίνη.

Είναι ιδανικές για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν τις φράουλες

Πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες ωστόσο, η φράουλα αποτελεί ένα φρούτο με πολλά σάκχαρα και πρέπει  να αποφεύγεται από όσους έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη…

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το… απόλυτο σνακ: Μπάρες με σοκολάτα γάλακτος και φράουλες!

Αυστραλία: Οι «φράουλες του διαβόλου» που έστειλαν στην εντατική δεκάδες πολίτες – Η μυστηριώδης γυναίκα που έβαλε βελόνες ραψίματος στα φρούτα, η πιθανή ποινή και τα… ελληνικά τηγανόψωμα!

Φράουλες: 6 καλοί λόγοι για να τις βάλεις στο μενού σου!

 

Σχετικά άρθρα