ΚΙΝΑΛ: Το… διαζύγιο Γεννηματά – Βενιζέλου και τα ερωτήματα «φωτιά»

Εκτός ΚΙΝΑΛ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για τον Γιώργο Καμίνη ο οποίος είναι- πλέον- ο επικεφαλής στο Επικρατείας του εν λόγω κόμματος.

Πρόκειται για μια απόφαση της γνωστής πολιτικού αρχηγού που αποτελεί… έκπληξη καθώς ήταν σίγουρο πως επικεφαλής θα ήταν ο κος Βενιζέλος. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήταν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Πώς αξιολογεί την απόφαση ο κος Βενιζέλος;

Ο Γιώργος Καμίνης, με δήλωσή του ευχαρίστησε την κα Γεννηματά για την επιλογή της. «Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη», τόνισε.

«Η κα Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε. Μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ. Είχε… υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά λυπάται…

«Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ… ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά  την ευχαρίστησα. Έχω πλέον τη δυνατότητα, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου», κατέληξε.

Τη λύπη της για την απόφαση του κου Βενιζέλου να μη διεκδικήσει επανεκλογή με σταυρό εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Έκρινα ότι το προφίλ του δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλω να στείλω στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής στην πολιτική. Τα στελέχη αξιολογούνται για την ηθική τους σε κάθε φάση και ειδικά πριν τις εκλογές. Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση», ανέφερε η κα Γεννηματά.

Τα ερωτήματα «φωτιά»

Με τίτλο «Τα SOS ερωτήματα» το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ απαντά με κείμενό του στα όσα διατυπώνονται για την παραπάνω απόφαση.

Γιατί όχι ο κος Βενιζέλος και γιατί ο κος Καμίνης;

«Η επιλογή του επικεφαλής στο Επικρατείας έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό και πρέπει να υπηρετεί τη στρατηγική μας. Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη. Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις, τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έδιωξαν» τον κο Βενιζέλο;

«Ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον Σύριζα, ώστε να συνταχθούν με το ΚΙΝΑΛ. Κανείς δεν έδιωξε κανένα. Αντίθετα η κα Γεννηματά ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επανεξετάσει τη μονομερή δική του απόφαση να μην πολιτευθεί με σταυρό στη Θεσσαλονίκη, στις επόμενες εκλογές ή έστω να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια. Σκοπός να ενισχυθεί το κίνημα με την ενεργό και διακριτή παρουσία του στον εκλογικό αγώνα».

https://www.youtube.com/watch?v=ou6Zwm06btE

Γιατί τώρα;

Σχετικά με το γιατί αυτή τη στιγμή- έγινε λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές- το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι «η άμεση δημόσια αρνητική αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο».

Γιατί όχι η ίδια αντιμετώπιση στον Γιώργο Παπανδρέου;

«Δεν υπάρχει καμιά διαφορά αντιμετώπισης. Οι πρώην πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια και δίνουν τη μάχη να πάρουν έδρα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Ποιοι τα κατάφεραν

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Αυτοί «σάρωσαν» στις περιφέρειες

Ημερομηνία για εθνικές εκλογές 2019: Πότε ψηφίζουμε τελικά;

Εκλογές 2019 – Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Τι ισχύει

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι

«Σεισμός» στην πολιτική σκηνή – Οι παραιτήσεις πριν τις εκλογές

Σχετικά άρθρα