Εθνικές εκλογές 2019: Ετοιμάζονται για σκληρή… μάχη

Ολοκληρώθηκαν οι Ευρωκλογές και οι εκλογές στις περιφέρειες και τους δήμους. Έτσι, τώρα τα κόμματα ετοιμάζονται να μπουν σε μια νέα, σκληρή… μάχη για τις εθνικές εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου σε μια εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να προκηρύξει τις επικείμενες εκλογές.

Πλησιάζει η μεγάλη… μάχη

«Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της εκλογικής αναμέτρησης» είναι το σχόλιο κομματικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα του β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής.

Για αυτό οι ίδιες κομματικές πηγές, ξεκαθαρίζουν ότι η μεγάλη… μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών. «Το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία».

«Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και πάλι μπλε»

«Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και πάλι μπλε. Μόνο που αυτή τη φορά είναι το μπλε της πατρίδας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση στον απόηχο των αποτελεσμάτων του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους για την ανάπτυξη και χαίρομαι γιατί στις 12 από τις 13 περιφέρειες εκλέχθηκαν στελέχη που ανήκουν στην πολιτική μας οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας».

«Με οδηγό τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη, για δουλειές, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα. Για τη νέα, φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Και στην οποία έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ΚΙΝΑΛ: Το… διαζύγιο Γεννηματά – Βενιζέλου και τα ερωτήματα «φωτιά»

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Ποιοι τα κατάφεραν

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Αυτοί «σάρωσαν» στις περιφέρειες

Νέα στάση εργασίας σε μετρό και τραμ!

Σχετικά άρθρα