Η κολλητή του θέλει να μας χωρίσει. Πώς να κρατήσω τη σχέση μας;

Είμαι σε μια σχέση που το αγόρι μου έχει μια κολλητή, η οποίο ξέρει να τον χειρίζεται πάρα πολύ καλά.  Του έχω μιλήσει και του έχω εξηγήσει τι γίνεται και το αρνείται. Νομίζει ότι ζηλεύω. Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο χειρισμού νιώθω ότι η κολλητή του μπαίνει κάπως τρίτη στη σχέση μας. Την κοπέλα αυτή την ξέρει ένα χρόνο να τονίσω…
Τέλος,  να σας πω ότι πριν κάνω σχέση με αυτό το αγόρι η κολλητή του είχε την αποκλειστικότητά του και όπως έχω μάθει του είχε εκφράσει ότι είχε πιο παλιά αισθήματα για αυτόν.

Αυτός είναι ένα άτομο με υψηλό εγωισμό και είναι λίγο παντογνώστης και θεωρεί ότι δεν άφηνε κανέναν να τον χειριστεί…

Δεν ξέρω τι να κάνω, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, καθώς δεν θα ήθελα να καταλήξει σε χωρισμό.

Ευχαριστώ!

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Aγαπητή φίλη,

Έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση μοιάζει αρκετά μπερδεμένη και περίεργη. Μοιάζει να έχουν χαθεί οι ρόλοι. Αν αυτή η κοπέλα έχει μπει ως τρίτο πρόσωπο στην σχέση, αυτό δεν γίνεται επειδή αυτή ξέρει να τον χειρίζεται έτσι, όπως λες, αλλά και επειδή το αγόρι σου κάπου, με κάποιο τρόπο τής έχει δώσει το δικαίωμα να μπει.

apistia sxeseis

Οπότε, ποιος είναι ο δικός σου ρόλος; Πώς θέλεις εσύ να είσαι μέσα σε αυτή τη σχέση; Πώς θέλεις να είναι η σχέση με το αγόρι που έχεις;

Αφού σκεφτείς και απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα κοίταξε μετά αν οι απαντήσεις που έδωσες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ζεις. Και από εκεί και έπειτα διεκδίκησε το καλύτερο που μπορείς για τον εαυτό σου και τη δική σου αξιοπρέπεια.

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υπάρχει φιλία μεταξύ των δυο φύλων; Οι ειδικοί απαντούν!

Είναι έρωτας ή φιλία αυτό που νιώθω για εκείνον;

Friendzone: Πώς να μετατρέψεις μια φιλία σε πραγματική ιστορία αγάπης;

Είμαι ερωτευμένη μαζί του. Αν του το πω, θα τον χάσω για πάντα;

 

Σχετικά άρθρα