Έκανε sexting με πρώην του αλλά το μετάνιωσε: Να τον πιστέψω;

Χώρισα μετά από σχέση ενός έτους με συνομήλικο μου που μέναμε μαζί γιατί διαπίστωσα ότι αντάλλαξε ερωτικά μηνύματα με μια κοπέλα από το παρελθόν του με την οποία είχαν σεξουαλική σχέση και ουσιαστικά αυτό ήταν και το ύφος των μηνυμάτων.

Το παραδέχτηκε. Λέει ότι το έκανε από καθαρή ανοησία χωρίς να σημαίνει τίποτα. Είπε ότι ήταν η πρώτη φορά μαζί μου που είχε σοβαρή σχέση και δεν ήξερε να φερθεί. Είπε ότι είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Μαζί μου θέλει να κάνει οικογένεια

Επίσης, στο ότι ενδεχομένως κάποια πράγματα ντρεπόταν να μου τα πει, ζήτησε να μην τον παρεξηγήσω. Εμένα με έβλεπε διαφορετικά, σαν τη γυναίκα που θέλει να κάνει οικογένεια. Είμαι σίγουρη ότι αυτό ισχύει.

Με αγάπησε πολύ και αληθινά.  Είχαμε όμως και κάποια άλλα θέμα ανωριμότητας από μέρους του και ουσιαστικά την προφανή απειρία του στις σχέσεις, πώς να φερθεί στις υποχρεώσεις που είχε απέναντι μου.

erotiki apogoiteusi koritsi

Φοβάμαι για το μέλλον

Προσπάθησε τόσο πολύ εδώ και πέντε μήνες να τα ξαναβρούμε. Με όλους τους τρόπους… Εγώ ανένδοτη. Όχι τόσο για τα μηνύματα. Αλλά γιατί φοβάμαι το μέλλον λόγω της ανωριμότητάς του.

Δεν νιώθω την αναγκαία ασφάλεια. Εδώ και δέκα μέρες σταμάτησε να επικοινωνεί. Παρόλο που τον απομακρύνω γιατί προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν μου ταιριάζει, λιώνω μέσα μου.

Τον αγάπησα πολύ

Ώρες ώρες νομίζω θα αρρωστήσω από το πόσο μου λείπει, αν έτσι είναι να αγαπάς. Δεν είχα αγαπήσει ξανά ποτέ. Αντί για καλύτερα, γίνομαι χειρότερα και έχουν περάσει τόσοι μήνες. Γιατί δεν μπορώ να θυμώσω, να ξενερώσω;

Φοβάμαι θα μου μείνει απωθημένο. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ορθοποδήσω γιατί τον αγάπησα πολύ. Προσπαθεί τόσο πολύ και η ευθύνη της επιλογής με βαραίνει πολύ. Ήταν καλό παιδί. Τόσο καλή ψυχή δεν ξανασυνάντησα ποτέ μου.

Στο ερώτημα σας απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Νίκου

Αγαπητή Αναγνώστρια,

Το μόνο σίγουρο με βάση την παραπάνω περιγραφή σου είναι το γεγονός ότι βιώνεις ανάμεικτα συναισθήματα μετά από τον χωρισμό με τον πρώην σύντροφο σου. Φαίνεται πως δυσκολεύεσαι να τα διαχειριστείς.

Όπως σε κάθε απώλεια έτσι και στον χωρισμό, είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε μέσα από τα στάδια του πένθους προκειμένου να αποδεχτούμε την εκάστοτε απώλεια.

Ένας χωρισμός είναι σαν το πένθος

Σύμφωνα με την Elizabeth Kubler-Ross τα στάδια αυτά είναι η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη και το τελικό στάδιο η αποδοχή της απώλειας.

Διαβάζοντας τα όσα περιγράφεις αισθάνομαι πως πιθανόν βρίσκεσαι στο στάδιο της διαπραγμάτευσης. Το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η τάση μας να εκτιμούμε περισσότερο τα θετικά στοιχεία και να υποτιμούμε τα αρνητικά.

Έτσι θα «αποφύγουμε» την απώλεια. Συνήθως σε αυτό το στάδιο συμβαίνουν και οι περισσότερες επανασυνδέσεις. Είναι αρκετά δύσκολο συναισθηματικά να αφεθεί ένας άνθρωπος στην αποδοχή της απώλειας και τη δημιουργία ενός νέου δεσμού παρά στη διατήρηση μίας γνωστής – οικείας σχέσης.

Έχει προσπαθήσει πολύ για να είστε μαζί

Από την άλλη μεριά, παρατηρώντας όσα αναφέρεις για τον σύντροφο σου αντιλαμβάνομαι ότι έχει καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να είστε ξανά μαζί.

erotiki-apogohteysi

Παρόλα αυτά είναι συχνό ως απόλυτα σίγουρο, ότι εάν ένας άνθρωπος δεν αντιληφθεί πραγματικά γιατί ενεργεί με συγκεκριμένο τρόπο, αργά ή γρήγορα θα επαναλάβει την προηγούμενη συμπεριφορά του που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση σας.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ο πρώην σύντροφος σου δεν αναγνωρίσει τους ιδιαίτερους προσωπικούς του λόγους που τον οδήγησαν να συμπεριφερθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο (ερωτικά μηνύματα), είναι- τολμώ να πω- σίγουρο ότι θα το επαναλάβει.

Οφείλει να δουλέψει με τον εαυτό του

Ο μόνος τρόπος κατά την άποψη μου για να αλλάξει τη συμπεριφορά του είναι να θελήσει και να δεσμευτεί στο να δουλέψει «με και για» τον εαυτό του. Στόχος να δημιουργήσει μια καλή σχέση με εκείνον ώστε να αποτελέσει τη βάση για τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής του.

Τέλος, το ποια θα είναι η δική σου θέση σε όλα αυτά είναι κάτι που θα το αποφασίσεις εσύ λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες σου καθώς και τον τρόπο που εσύ θέλεις να ζεις και να απολαμβάνεις την ζωή σου

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Sexting με πρώην σχέση: Τι σημαίνει όταν ψάχνεις το κινητό του;

Sexting: Τι να κάνεις και τι να προσέξεις!

Sexting: Oταν οι έφηβοι ανταλάσσουν σεξουαλικά sms

Απίστευτο σκάνδαλο με sexting και γυμνές φώτο 300 μαθητών σε σχολείο!

Ο κίνδυνος του Sexting: Έφηβοι ανταλλάσσουν σεξουαλικά μηνύματα και γυμνές φωτογραφίες

Sexting και ζώδια. Τι να του στείλεις για να τον τρελάνεις…

Σχετικά άρθρα