Τον ξέρω λίγες ημέρες αλλά μαζί του «πετάω»: Είμαι ερωτευμένη;

Η ζωή του «γρήγορα». Να φας γρήγορα γιατί πρέπει να προλάβεις το λεωφορείο για να πας στη δουλειά σου αλλά αν το χάσεις το επόμενο περνά σε 25 λεπτά και δεν έχεις τόσο χρόνο γιατί θα αργήσεις και ο εργοδότης είναι τόσο αυστηρός, που καταλήγεις να μην παίρνεις ανάσα και να εγκλωβίζεσαι στη ρουτίνα.

Και τι γίνεται; Πώς καταφέρνεις να ξεφύγεις εν τέλει; Τόσες συμβουλές, τόσες οδηγίες περί διαχείρισης του άγχους και των υποχρεώσεων… Ποιες είναι οι μικρές «δόσεις» χαράς σου σε μια ζωή που έχει γίνει φορτική; Η οικογένειά σου, οι φίλοι και η σχέση σου;

Έχεις ανάγκη κάποιος να σε σώσει…

Και αν δεν έχει σχέση, υπάρχουν υποψήφιοι… μνηστήρες που είτε κυνηγάς είτε σε κυνηγούν; Και όταν υπάρχει το ενδεχόμενο ενός δεσμού, μήπως νιώθεις την ανάγκη να γραπωθείς πάνω του; Αλλά είναι σε τέτοιο βαθμό η ανάγκη σου κάποιος να σε σώσει, που τελειώνει πριν καν προλάβει να αρχίσει.

Είμαστε σε μια εποχή που «πνίγουμε» τα συναισθήματά μας- ακόμα και για τα καθημερινά- με αποτελέσματα μόλις έρθει κάτι που θα μας ενθουσιάσει, να αισθανόμαστε τα πάντα και πολύ. Πολλές είναι οι φορές που ένα άτομο γνωρίζει κάποιον και από το πρώτο κιόλας ραντεβού νιώθει ερωτευμένο.

Δες όμως αν ταιριάζεις με τον άλλο

Θέλει να είναι διαρκώς μαζί του αλλά καλό είναι να αναρωτηθεί: Θέλει να είναι μαζί του ή θέλει να είναι με κάποιον και απλά έτυχε να είναι αυτός ο άνθρωπος; Μήπως οτιδήποτε έξω από εμάς, οτιδήποτε έξω από την καθημερινότητά μας μάς φαντάζει σούπερ συναρπαστικό αλλά δεν είναι;

Καλό είναι να γνωρίσεις καλύτερα το άτομο που έχεις απέναντί σου και που επιθυμείς να έχεις στο πλάι σου. Χρωστάς- πρώτα σε εσένα- να καταλάβεις τι αισθάνεσαι και όχι να υπομένεις συμπεριφορές επειδή κάποιος έχει ωραίο «περιτύλιγμα», σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Σεφεριάδη.

Αξίζει να δείτε αν ταιριάζετε και κατά πόσο μπορεί να ακολουθήσει ο ένας στα όνειρα και στις φιλοδοξίες του άλλου, όπως υποστηρίζει ο κος Σεφεριάδης. Αν το ενδεχόμενο ταίρι θέλει και μπορεί, τότε η εξέλιξη της σχέσης έχει πιθανότητες να είναι καλή και να μην «πνιγεί» από τον αιφνίδιο ενθουσιασμό.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: [email protected]
www.dimseferiadis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γνωριμία μέσω Facebook: Είναι καταδικασμένη να αποτύχει;

Γνωριμία μέσω κοινού γνωστού: Με αγνοεί – Να του στείλω ξανά;

Αγάπη ή απωθημένο; Πώς θα τα ξεχωρίσεις στην εποχή των social media;

Έρωτας και social media: Μπορεί να… μετρηθεί η αγάπη με likes;

Να γίνω «φίλη» με την κόρη μου στα social media;

Συναισθηματικός εκβιασμός: «Οι γονείς μου απειλούν να με διώξουν από το σπίτι αν δεν χωρίσω»

Πόσο καιρό μπορείς να κρυφτείς πίσω από ένα ψέμα;

Σχετικά άρθρα