Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να κάνουν αίτηση

Προλαβαίνουν όσοι θέλουν, προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών παιδιών στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη σχετική δήλωση μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 14.00 για την υποβολή των αιτήσεων. Αφορά στη σχολική περίοδο 2019 – 2020. Υπενθυμίζεται ότι κανονικά η προθεσμία έληγε την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Ποιοι ωφελούνται;

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι τα παιδιά (βρέφη -νήπια) των δικαιούχων του ΟΑΕΔ από οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) ως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, για τους 298 δήμους από τους 325 της χώρας.

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών ξεκινά στις 06:45 και τελειώνει στις 16:00.

Η φιλοξενία είναι δωρεάν

Σημειώνεται πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο και α) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, β) από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των δημοσίων υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Η φιλοξενία των βρεφών – νηπίων είναι δωρεάν. Προκειμένου οι υποψήφιοι να κάνουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 μέχρι τις 14.00.

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα;

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα δημιουργηθούν προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία.

Μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών, οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλουν ενστάσεις στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς. Οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ΟΑΕΔ: Ποια προγράμματα πρόσληψης ανέργων «παγώνουν» και γιατί

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Κριτήρια και προϋποθέσεις – Δες αν το δικαιούσαι

ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι μπορούν να πάρουν 1.000 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα των 240 ευρώ

Αγίου Πνεύματος 2019: Πότε πέφτει και για ποιους είναι αργία

ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα – Δες αν διορίστηκες

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X