Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι «σνομπάρει» τον Ντόναλντ Τραμπ;

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτός τη Δευτέρα 3/6 στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα.

Ήταν η πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στους κήπους των ανακτόρων.

Χαμογελαστή η βασίλισσα Ελισάβετ

Τους περίμεναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα. Ο διάδοχος του θρόνου και η δούκισσα της Κορνουάλης οδήγησαν το ζεύγος μέχρι τη βασίλισσα, η οποία στεκόταν χαμογελαστή στη θύρα των ανακτόρων. Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της, ο Τζάρεντ Κούσνερ, έκαναν την εμφάνισή τους στον εξώστη των ανακτόρων.

Η βασίλισσα και ο πρόεδρος βγήκαν και πάλι μπροστά στο ανάκτορο για την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου από τη βασιλική φρουρά, πριν ο Τραμπ επιθεωρήσει το άγημα. Ο Αμερικανός ηγέτης έφθασε υπό τους ήχους κανονιοβολισμών προς τιμήν του για ένα γεύμα με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Τραμπ ήπιε τσάι με τον Κάρολο

Στη συνέχεια πήρε το τσάι του με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τη σύζυγό του στην κατοικία τους, το Κλάρενς Χάουζ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε καταγοητευμένος από τη συνάντησή του με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «τελείως αποτυχημένο» τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

«Η βασίλισσα και όλη η βασιλική οικογένεια είναι φανταστικές», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι δεν είδε καμιά διαδήλωση διαμαρτυρίας. Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είναι ο καλεσμένος της βασίλισσας στο μεγάλο δείπνο στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.

https://www.instagram.com/p/ByQzP_bA2dW/

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γνωρίσει 13 προέδρους των ΗΠΑ!

Να σημειωθεί πως η ισχυρή αυτή γυναίκα έχει γνωρίσει 13 προέδρους των ΗΠΑ στη διάρκεια της βασιλείας της, εκτός από τον Λίντον Τζόνσον. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τρίτος Αμερικανός πρόεδρος που πραγματοποιεί μια τέτοια επίσημη επίσκεψη μετά τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο (2003) και τον Μπαράκ Ομπάμα (2011).

Ένα μενού τεσσάρων πιάτων, περισσότερα από 2.000 ασημένια μαχαιροπίρουνα και μια πρόποση για τη βασίλισσα. Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός επίσημου δείπνου που θα απολαύσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε μια τέτοια ιεροτελεστία. Όμως η βασίλισσα είναι συνηθισμένη. Πρόκειται για την 113η φορά που οργανώνει μια τέτοια επίσημη τελετή.

https://www.instagram.com/p/ByRzvWiAsRs/

Το… πλούσιο γεύμα

Η Ελισάβετ θα εκφωνήσει μια σύντομη ομιλία και θα κάνει μια πρόποση ενώ ο Τραμπ αναμένεται επίσης να πει λίγα λόγια πριν περάσουν στο τραπέζι. Εκεί, ξεκινά το σερβίρισμα: φιλέτο ιππόγλωσσου στον ατμό με μους νεροκάρδαμου για αρχή, κατόπιν αρνάκι Γουίνδσορ με λαχανικά, σαμπλέ φράουλας με κρέμα λεμονόχορτου και τέλος επιλεγμένα φρέσκα φρούτα.

Το δείπνο σερβίρεται στο σερβίτσιο Grand Service που είχε παραγγείλει ο Γεώργιος Δ’ όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας το 1806. Αποτελείται από περισσότερα από 4.000 πιατικά και 107 κηροπήγια. Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, η τελευταία φάση της οργάνωσης του δείπνου ξεκινά περίπου πέντε ημέρες πριν από την άφιξη του προσκεκλημένου αρχηγού του κράτους.

https://www.instagram.com/p/BySH2jKncIw/

Κάθε λεπτομέρεια κατόπιν ελέγχεται και εγκρίνεται αυτοπροσώπως από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Τα άνθη, σε αποχρώσεις του ροζ, περιλαμβάνουν μοσχομπίζελα, παιώνιες, τριαντάφυλλα και δελφίνια.

Απόμακρος και… σνομπ ο πρίγκιπας Χάρι

Τις αποστάσεις του από τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Μελάνια κράτησε ο πρίγκιπας Χάρι. Αφορμή στάθηκαν τα αρνητικά σχόλια που είχε κάνει σε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «The Sun» για τη γυναίκα του Μέγκαν Μαρκλ.

https://www.youtube.com/watch?v=s8uOnTU5Z1g

Την είχε αποκαλέσει «κακιά» όταν έμαθε την κριτική που είχε εκείνη εξαπολύσει εναντίον του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Αν και ο Τραμπ προσπάθησε να τα «μαζέψει» κάνοντας λόγο για ψευδείς ειδήσεις, φαίνεται πως δεν έπεισε τον πρίγκιπα Χάρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον με τη βασίλισσα Ελισάβετ!

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μπάτλερ! Τι μισθό δίνει;

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram και έγινε viral (βίντεο)!

Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ: Πιο πλούσιοι κι από τη βασίλισσα Ελισάβετ!

Η Μισέλ Ομπάμα, η Βασίλισσα Ελισάβετ και το… Πρωτόκολλο!

Σχετικά άρθρα