Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις ομελέτα; Δες πώς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί το Master Chef να τελείωσε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρύβουμε όλοι έναν… εκκολαπτόμενο σεφ μέσα μας! Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι στην κουζίνα, τότε σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ομελέτα! Πόσο καλή είσαι σε αυτό; Θεωρείται μια από τις πιο απλές συνταγές. Είναι; Εσύ για παράδειγμα μπορείς να γυρίσεις ολόκληρη την ομελέτα χωρίς να σου… σπάσει σε δυο ή περισσότερα κομμάτια; Έχεις κάνει ποτέ το… κόλπο να τη γυρίσεις στον αέρα και σου έχει έρθει στα… μούτρα;

Αν τα παραπάνω σου έχουν ήδη συμβεί, τότε μάλλον δεν είσαι γεννημένη για… Master Chef! Γι’ αυτόν τον λόγο, θα θέλαμε να σου θυμίσουμε ένα Master Class που αφορά το πώς θα φτιάξεις ομελέτα!

Το πρόβλημα ξεκινά από το… σπάσιμο των αυγών!

Εσύ ξέρεις να σπας σωστά τα αυγά χωρίς να γεμίσεις… αυγουλίλα το σπίτι; Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης σου δείχνει δυο τρόπους είτε με το ένα χέρι είτε και με τα δυο χέρια!

Με το ένα χέρι

master class omeleta

Με τα δυο χέρια

omeleta ioannidis2

Μια μέση ομελέτα θέλει συνήθως 3 αυγά!

Τα υλικά μας

Ανάλογα με το γεύση θέλεις να δώσεις στην ομελέτα σου, επιλέγεις τα υλικά σου! Μερικές φορές βέβαια η λύση έρχεται από μόνη της: ό,τι υλικά υπάρχουν στο ψυγείο σου!

Ο σεφ προτείνει πιπεριές, μπέικον, κρεμμύδι, μαϊντανό, λίγο τυρί και φυσικά λίγο ελαιόλαδο! Και όλα αυτά σε αντικολλητικό τηγάνι!

Το σωτάρισμα

Πρώτα σωτάρουμε τα υλικά, τα οποία βάζουμε σταδιακά στο τηγάνι.

Αφού έχουν σωταριστεί τα υλικά, τα βγάζουμε από τη φωτιά

Το μυστικό στο χτύπημα των αυγών

Ο σεφ λέει ότι δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα για να γίνει αφράτη η ομελέτα! Για να πετύχει καλύτερα όμως το μυστικό είναι λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος και φυσικά αλάτι και πιπέρι!

Σκοπός είναι, όπως λέει ο σεφ, “να ενώσουμε τον κρόκο με το ασπράδι και όχι να το χτυπήσουμε πάρα πολύ και να αρχίσει να νερώνει το μείγμα”.

Τι κάνουμε όταν είναι υγρή η επιφάνεια της ομελέτας;

Αφού χτυπήσουμε για λίγο τα αυγά, επαναφέρουμε τα υλικά στη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, ώστε να καλύψει όλα τα υλικά. Αν βλέπουμε ότι είναι υγρό πάνω πάνω, τότε προσπαθούμε να στερεοποιήσουμε την ομελέτα τρυπώντας λίγο με την κουτάλα σε διάφορα σημεία ή ανασηκώνοντάς την στις γωνίες

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά

Στο σημείο που η ομελέτα έχει ελάχιστη υγρασία στην επιφάνειά της, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά που δεν χρειάζονταν σοτάρισμα όπως πχ τον μαϊντανό, τυρί, φρέσκο κρεμμύδι.

Το γύρισμα!

Ο σεφ δεν προτείνει… ακροβατικά! Ουσιαστικά προτείνει γύρισμα σε… πούρο. Το γυρίζετε μια φορά στο τηγάνι και το υπόλοιπο ρολάρισμα γίνεται στο πιάτο. Έτσι κρατά τη θερμοκρασία και λιώνει πιο εύκολα το τυρί, ενώ το αυγό συνεχίζει να ψήνεται για λίγο ακόμα!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ομελέτα φούρνου με μπέικον και λαχανικά

Ομελέτα με αβοκάντο και παρμεζάνα

Ρολάκια ομελέτας με καπνιστό σολομό

Η συνταγή για το τέλειο brunch (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα